NAJVEĆI RIVAL

Đoković emotivnom porukom ispratio Nadala u penziju: "To je tvoje vjerovatno najveće dostignuće"

Njih dvojica su odigrala čak 60 međusobnih duela - Đoković ima bolji omjer 31:29

Nadal i Đoković. Instagram

E. Ć.

prije 2 sata 8 minuta

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković posvetio je emotivnu objavu svom velikom rivalu Rafaelu Nadalu koji je ranije danas objavio kraj karijere.

Njih dvojica su odigrala čak 60 međusobnih duela - Đoković ima bolji omjer 31:29. Poruke Špancu slali su brojni bivši i sadašnji teniseri, a sada je stigla i ona koja se očekivala - Đokovićeva.

- Rafa, jedan post nije dovoljan da izrazim poštovanje koje imam prema tebi i onome što si učinio za naš sport. Nadahnuo si milione djece da počnu igrati tenis i mislim da je to vjerojatno najveće postignuće koje neko može poželjeti. O tvojoj upornosti, predanosti, borbenom duhu učit će se desetljećima. 

Tvoje nasljeđe će živjeti zauvijek. Samo ti znaš što si sve morao proći da postaneš ikona tenisa i sporta općenito. Hvala ti što si me toliko puta gurnuo do same granice u našem rivalstvu koje je najviše utjecalo na mene kao igrača. 

Tvoja strast prema predstavljanju Španije uvijek je bila izuzetna. Želim ti najbolji mogući oproštaj u Malagi sa španskom Dejvis kup reprezentacijom. Bit ću tamo da lično odam počast tvojoj nevjerovatnoj karijeri - poručio je Đoković.

Inače, 60. međusobni okršaj ova dva rivala bio je ljetos na Olimpijskim igrama u Parizu kada je Đoković trijumfovao s 2:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.