ŠPANSKI AS

Nadala iznerviralo jedno pitanje nakon poraza od Đokovića: Ljudi, svakog dana me to pitate

Dajem sve od sebe i moja odluka će biti kad ću da odustanem

Nadal: Izgubio protiv Đokovića. AP

E. Ć.

29.7.2024

Španski teniser i jedan od najboljih svih vremena Rafael Nadal ispao je u 2. kolu Olimpijskih igara nakon poraza od Novaka Đokovića (1:6, 4:6).

Đoković je bio favorit kada se u obzir uzela trenutna situacija španskog tenisera, odnosno njegove povrede, ali i Novakova trenutna forma.

Upitan nakon duela šta je presudilo i šta je bila razlika, Nadal je rekao:

- Sve. Nisam bio u stanju da ga stavim u težak položaj. Nisam imao kvalitetne poteze i pokrete, nisam mogao da ga izvučem iz zone komfora. Morao sam da šaljem kvalitetnije lopte. Nisam i on je na kraju u svakom segmentu bio bolji od mene od početka do kraja. Imao sam neku reakciju kasnije, ali to nije bilo dovoljno - rekao je Španac.

Nadal se u Parizu osjećao kao kod kuće.

- Specijalan je osjećaj, davali su mi energiju, ne mogu dovoljno da im se zahvalim. Nevjerovatno je imati ovakav osjećaj kad je u pitanju publika na mom omiljenom mjestu - kazao je on.

Opet je Rafu iznerviralo pitanje o penziji.

- Svaki dan, ljudi svaki dan želite da se penzionišem. Hej, pokušavam da uradim najbolje svaki dan. Ne mogu svakog dana da razmišljam da li mi je to posljednji meč ili ne. Dajem sve od sebe i moja odluka će biti kad ću da odustanem.

Javit ću vam. Pretrpio sam dosta povreda tokom posljednje dvije sezone, ako osjetim da nisam spreman da nastavim dalje, stat ću i javit ću vam. Ne mislim svaki dan o tome - poručio je Nadal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.