VELIKI TRIJUMF

Đoković "zasvirao" violinu nakon pobjede protiv Nadala, pa otvorio dušu: Zakomplikovalo se, publika se umiješala

Otkrio je da je počeo da sumnja u svoje udarce te da je tako dozvolio Nadalu da preuzme poziciju na terenu

Đoković - Avaz
Đoković i Nadal - Avaz
Rafael Nadal - Avaz
Novak Đoković - Avaz
Novak Đoković - Avaz
E. Ć.

29.7.2024

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković slavio je u teniskom klasiku i 60. međusobnom okršaju protiv Rafaela Nadala s 2:0 za 3. rundu olimpijskog turnira.

Po setovima je bilo 6:1 i 6:4 za Đokovića koji je nakon trijumfa "zasvirao" violinu okrenut prema publici, a oduševljenje pobjedom nije krio ni prilikom davanja izjave.

Đoković: Pobjednička violina. Screenshot

- Moralo je da se zakomplikuje, tako to biva u našim duelima pogotovo na velikim stadionima, turnirima. Na ovom smo odigrali dosta na Rolan Garosu, ima dosta bolji skor u odnosu na nas dvojicu kada je u pitanju šljaka.

Ali, posljednjih četiri ili pet godina sam uspijevao da pronađem rješenja, nismo igrali dvije godine, bio je dosta povrijeđen, osjetilo se. Udara lopticu odlično, ali kretnja... Publika se umiješala, podržala ga, vratila ga u životu, počeo je da igra dobro, ja sam se povukao - rekao je Đoković.

Otkrio je da je počeo da sumnja u svoje udarce te da je tako dozvolio Nadalu da preuzme poziciju na terenu.

- Kad sam ga brejknuo sa starim lopticama, znao sam da ću doći na ovu stranu, ako nađem dobre servise kao što sam imao na meč loptu, da će biti sve u redu. Osim ta četiri gema od 4:0, igrao sam savršen meč i zadovoljan sam - kazao je on.

Upitan kako dalje nakon žrijeba, Đoković je odgovorio:

- Naravno da je rasterećenje, olakšanje kada nemate njega na putu kada je u pitanju šljaka na Rolan Garosu, kad sam vidio žrijeb, znao sam da će biti teško. Bio sam spreman pred OI sam trenirao dobro, odigrao sam odlično, imao vremena da se spremim za Nadala i to rezultat i igra pokazuju.

Đoković će u 3. rundi igrati protiv boljeg iz duela Dominika Koepfera i Matea Arnaldija (Matteo).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.