KRAJ ZA ŠPANCA

Šok na startu turnira u Parizu: Nakon Medvedeva ispao i Nadal

Nadal osvojio prvi set, ali onda je doživio veliki pad u igri

Nadal: U trećem setu bez šansi. AP

E. Ć.

3.11.2022

Rafael Nadal poražen je na startu posljednjeg masters turnira u sezoni koji se igra u Parizu. Bolji od španskog tenisera nakon preokreta bio je 31. igrač svijeta Tomi Pol (Tommy Paul) sa 2:1 (3:6, 7:6, 6:1). 

Nadal se vratio na teren nakon dva mjeseca pauze. Osvojio je prvi set sa 6:3, a onda je uslijedio pad igre. Očigledno da Španac nije dostigao optimalnu formu. Nije dobro otvorio meč, izgubio je brejk na svom drugom servis gemu, no brzo se vratio. Kod 4:3 je došao do novog brejka i priveo prvi set u svoju korist.

Drugi set nešto bolje otvara, brejkom dolazi do 2:1, ali onda ne uspijeva potvrditi oduzeti gem protivniku, te Pol poravnava na 2:2. Nadal je nakon četvrtog gema drugog seta bio u defanzivi, spasio je nekoliko brejk lopti u šestom i desetom gemu. Drugi set je otišao u taj-brejk gdje je bolji bio Pol.

U trećem setu Nadal nije imao šanse, a Pol je došao do velike pobjede. On će i u narednom kolu za protivnika imati Španca, na megdan će Pablu Karenjo-Busti (Carreno-Busta) koji je eliminisao Denisa Šapovalova. Inače, u prvom kolu je eliminisan i Danil Medvedev, koji je u tri seta izgubio od Aleksa De Minora (Alex De Minaur).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.