SCENE IZ MELBURNA

Ispred hotela gdje je smješten Đoković okupili se njegovi fanovi: Podrška uz pjesmu Tanje Savić "Tako mlada"

Morao sam i sam da pogledam scenu u hotelu "Park" gdje je Đoković zatvoren i gdje su se okupile njegove pristalice da protestuju zbog njegove predstojeće deportacije zbog nevakcinisanja, napisao je Rotenberg na Twitteru

Đokovićeve pristalice ispred hotela. Twitter

N. Aj.

6.1.2022

Novinar Ben Rotenberg (Rothenberg) je po dolasku u Melburn odlučio otići do hotela u kojem se nalazi Novak Đoković dok čeka rasplet situacije oko deportacije, gdje je snimio nevjerovatne scene.

- Morao sam i sam da pogledam scenu u hotelu "Park" gdje je Đoković zatvoren i gdje su se okupile njegove pristalice da protestuju zbog njegove predstojeće deportacije zbog nevakcinisanja - napisao je Rotenberg na Twitteru.

Dodao je da je najvažnije to što se hotel "Park" koristi i za pritvaranje izbjeglica koje traže azil, od kojih su neki u njemu godinama zatvoreni.

Naime, ispred "Parka" se okupio određeni broj Đokovićevih pristalica, ali su bili okupljeni i oni koji izražavaju protest zbog odnosa australskih vlasti prema izbjeglicama.

Na snimku koji je Rotenberg objavio, vidi se kako ženska osoba koja drži transparent "Oslobodite izbjeglice" ulazi u raspravu sa ženom ogrnutom zastavom Srbije dok se u pozadini čuje pjesma Tanje Savić "Tako mlada".

Po završetku njihove kratke diskusije, jedna od okupljenih je glasno uzviknula "Srbija".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.