BAZIČNE PRIPREME

Rukometaši Zagreba na pripremama na Vlašiću

Očekivanja su kao i uvijek velika, prvenstvo i kup, dogurati što dalje u Ligi prvaka, rekao je Ćupić

Rukometaši Zagreba - Avaz
Rukometaši Zagreba - Avaz
Rukometaši Zagreba - Avaz
Rukometaši Zagreba - Avaz
Rukometaši Zagreba - Avaz
FENA

3.8.2024

Nakon odlične sezone prošle godine u kojoj su osvojili naslov prvaka Hrvatske i igrali u osmini finala Lige prvaka, igrači i stručni stožer Rukometnog kluba Zagreb, jednog od najtrofejnijih rukometnih klubova u ovom dijelu Europe, pripreme za novu sezonu, kao i protekle četiri godine, odrađuju na Vlašiću.

U tijeku su, kažu iz kluba, bazične pripreme u koje ih je poveo novi stručni stožer u kojem su neka dojučerašnja igračka lica. Naravno da je riječ o legendarnom hrvatskom krilnom igraču Ivanu Ćupiću, koji je od polovice prošle godine pomoćni trener.

- Već četvrte ljetne pripreme smo tu, ovoga puta u hotelu Pahuljica. Očekivanja su kao i uvijek velika, prvenstvo i kup, dogurati što dalje u Ligi prvaka. Imamo pet šest novih igrača i Vlašić je sad savršeno mjesto za nas, imamo mir za raditi i za odmor. Također, na raspolaganju su nam i stadion za trkače dijelove i dionice, bazen za regeneraciju, sve što poželimo. Andrija Nikolić je prošle godine preuzeo ekipu, razmišljao sam se nastaviti ili ne, on me želio u svom stožeru, kliknuli smo odmah na početku, tako da sam osjetio da je vrijeme za igračku mirovinu. Trenerski posao mi je zanimljiv i izazovan, ali sam za razliku od igračke karijere, trenutno trener početnik i moram puno učiti. Već sam nekoliko godina mlađim dečkima bio mentor, sad sam u drugoj funkciji i dečki su me primili super - rekao nam je Ćupić.

Glavni trener Andrija Nikolić zadovoljan je dosadašnjim tijekom priprema.

- Vlašić je odlična destinacija, ljudi su dobri i mi se u principu već osjećamo kao kod kuće tu. Imamo sve uvjete i vidimo se i dogodine. Prošla sezona bila je uspješna, kostur ekipe je ostao isti, dobili smo i neka pojačanja, ali nadamo se da će i ova sezona biti dobra. Drago nam je i što se publika vratila, oni su naš osmi igrač koji nam daje dodatnu snagu - rekao je Nikolić.

Prate Zagrebaši i Olimpijadu te čekaju, kaže još jedan legendarni hrvatski bivši reprezentativac, Jakov Gojun, četvoricu suigrača koji na Olimpijskim igrama brane boje Hrvatske.

- Čudno je gledati Olimpijadu na televiziji, ja sam igrao ove kvalifikacije. Igramo toplo-hladno, ali i Francuzi se muče, tu je 12 ekipa gdje svatko svakoga može pobijediti. Od naših igrača tamo su Luka Lovre Klarica, Zvonimir Srna, Matej Mandić i Filip Glavaš, gledamo i navijamo, ne samo rukomet, nego sve hrvatske sportaše na Olimpijadi - rekao je Gojun.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.