RUKOMET

Admir Ahmetašević se skrasio u Rumuniji: Njegova sreća će biti upotpunjena za nekoliko dana

Ahmetašević kaže da je u dobroj formi i da će uspjeti u Rumuniji, zemlji u kojoj je rukomet jako popularan sport

Ahmetašević: Novi izazov. RS BiH

H. Čalić

29.7.2024

Rukometni klub Gračanica oduvijek je imao dobre golmane, od Svete Stankovića, Predraga Hadžistevića, Hamze Salihefendića, Jahića, Ejubovića, Atića, a u posljednje vrijeme bljesnuo je Admir Ahmetašević, nekoliko godina kapiten i gromada između stativa. 

Svoje kvalitete dokazao je i u reprezentaciji BiH, ali i u nekoliko evropskih klubova. Danas je član rumunske Steaue.

Povezivao se s Partizanom

Admira Ahmetaševića su nakon španskog Puente Genila, poljske Visle i švicarskog Vintertura, u kome je odradio posao, kraće vrijeme povezivali sa beogradskim Partizanom, ali do dogovora nije došlo, pa je prema zvaničnim informacijama popuarni golman Adi postao član poznate rumunske Steaue.

Admira Ahmetaševića smo snimili u rodnoj Gračanici. H. Čalić

Riječ je o klubu s dugom tradicijom koji je 28 puta bio prvak Rumunije, a u deset navrata je osvajao Kup te dva puta Kup evropskih šampiona.

- Jeste, novi sam član Steaue, bez sumnje velikog kluba u Bukureštu, gradu sa četiri miliona stanovnika, u kome je rukomet jako popularan.

Nada se najboljem

Ekipi sam se priključio 18. jula i nadam se najboljem. A najsretniji ću biti kada mi se za desetak dana pridruži porodica, supruga Aida i beba Lena. 

Oni u Bukurešt iz Gračanice dolaze za desetak dan i tada ću uz rukomet i njih, biti najsretniji čovjek na svijetu - kazao je Admir Ahmetašević.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.