NAIŠLI NA OSUDE

Slavni magazin objavio listu 50 najvećih igrača: Ronaldo na šokantnoj poziciji

Ispred Ronalda su se našli igrači poput Roberta Bađa, koji, iako legendarni, nisu ni blizu Portugalcu po mnogim stvarima

Kristijano Ronaldo. Platforma X

N. H.

jučer

Američki list "Sports Illustrated" predstavio je izbor 50 najvećih fudbalera, napominjući da se lista temelji na vrhunskim periodima njihovih karijera.

Nakon objave, naišli su na mnogo osuda, prvenstveno zbog pozicije Kristijana Ronalda (Cristiano). Naime, dok je njegov najveći rival Lionel Mesi (Messi) zauzeo 1. mjesto, Portugalac je tek 15. na listi. 

Iz "Sports Illustrateda" navode da je Mesi na prvom mjestu jer su njegove igre od 2009. do 2012. godine neprikosnovene. 

Međutim, ispred Ronalda su se našli igrači poput Roberta Bađa (Baggio), iako legendarni, ali ni blizu Portugalcu. 

Magazin nudi i objašnjenje ovih pozicija:

- Ronaldo je jednostavno igrač kojem, poput Franka Baresija, ne idu na ruku kriteriji ove liste. To nikako ne znači da ne mislimo da je fantastičan fudbaler. Statistika dokazuje da jest. Golovi to dokazuju. Pet Zlatnih lopti to dokazuje. CR7 je jedan od najboljih igrača svoje generacije. Igrač koji je tako konstantno tresao mreže da je sezona s 40 golova za njega bila pomalo razočaravajuća.

S druge strane, Mesiju na listi je najbliži Diego Armando Maradona, zbog svoje učinkovitosti i jedinstvenosti, te Pele na trećem. Slijede ih Bekenbauer (Beckenbauer), Krojf (Cruyff), Zidan (Zidane) i brazilski Ronaldo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.