LIGA NACIJA

Hrvatska u ludoj utakmici ispustila dva gola prednosti, Španija razbila Srbiju

Prvak Evrope prejak za Srbiju, Hrvatska može biti i nezadovoljna

S utakmice u Varšavi. Jacek Szydlowski/Forum/Pixsell

E. Ć.

prije 13 sati 56 minuta

Fudbaleri Hrvatske remizirali su u Varšavi s domaćom selekcijom Poljske u jednoj fantastičnoj utakmici 4. kola Lige nacija A divizije (3:3).

Poljaci su poveli već u 5. minuti preko Pjotra Zjelinskog, a onda je uslijedio blickriz "Vatrenih".

Prvo je Borna Sosa u 20. vratio stvari na početak, a onda je uslijedio veliki preokret. Petar Sučić je pogodio u 23. za 1:2, a samo tri minute kasnije u strijelce se upisao i Martin Baturina.

Poljska je do odlaska na odmor uspjela smanjiti zaostatak na 2:3 pogotkom Nikole Zalevskog u 45. minuti.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima. Sebastijan Šimanski (Szymanski) je u 68. poravnao na 3:3, a osam minuta kasnije pocrvenila je hrvatska "jedinica" Dominik Livaković.

Ipak do kraja susreta se nije mijenjao rezultat. Hrvatska je 2. u grupi 1 sa sedam bodova, Poljska ima četiri. Prvi je Portugal s 10 koji je večeras remizirao sa Škotskom (1) 0:0.

Odigrano je još nekoliko sjajnih utakmica večeras, a ističe se onaj iz Kordobe u kojoj je aktuelni prvak Evrope Španija razbila Srbiju s 3:0.

Nije dobro počelo po "Orlove" i sigurno da je planove selektora Dragana Stojkovića Piksija pomrsio rano primljeni gol već u 5. minuti kada je pogodio Ajmerik Laport (Aymeric Laporte).

"Crvena furija" prejaka za Srbiju. AP

Alvaro Morata se u 54. obrukao kada je s bijele tačke poslao loptu visoko preko gola, ali samo 11 minuta kasnije napadač "Crvene furije" se iskupio i pogodio za 2:0.

Dodatni problem Srbiji bilo je isključenje stuba odbrane Strahinje Pavlovića u 76., a samo minut kasnije tačku na "i" stavio je Aleks Baena (Alex).

Srbija je u grupi 4 na 3. mjestu s četiri osvojena boda. Prva je Španija s deset, slijedi Danska sa sedam, dok je na dnu tabele Švicarska sa samo jednim bodom.

Svi rezultati večeras odigranih utakmica:

Liga A

Poljska - Hrvatska 3:3

Škotska - Portugal 0:0

Španija - Srbija 3:0

Švicarska - Danska 2:2

Liga C

Bjelorusija - Luksemburg 1:1

Kosovo - Kipar 3:0

Litvanija - Rumunija 1:2

Sjeverna Irska - Bugarska 5:0

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.