IGRAČ HAJDUK

Rakitić: Čast mi je boriti se s Livajom, uvijek mu kažem da ćemo se mi trošiti za njega ako je to potrebno

Sretan sam što je s nama, što imam tu čast da se s njim borim

Ivan Rakitić. Matija Habljak/PIXSELL

S. S.

prije 5 dana

Najveće pojačanje Hajduka ovog ljeta Ivan Rakitić odigrao je prvi veliki derbi protiv Dinama i izašao kao pobjednik. Strijelac za Hajduk je bio fenomenalni Marko Livaja na asistenciju Dominika Prpića. Rakitić je na terenu proveo svih 90 minuta, a nakon meča je kazao da je sretan i ponosan.

- Borbena utakmica, takvu smo i očekivali. One imaju ono nešto zbog čega svi volimo igrati fudbal, nebitno je li u Hrvatskoj ili Španiji. To su najljepše utakmice, a derbi se igra da se pobijedi. Sretni smo zbog tri boda s kojima idemo kući. To su važna tri boda, ali isto toliko ih moramo osvojiti i sljedeće sedmice. Danas ćemo se malo opustiti i biti veseli, a od sutra se pripremama za sljedeću utakmicu - rekao je Rakitić sinoć.

Ono najvažnije napravio je Livaja, koji je Prpićevu loptu u padu smjestio iza Ivana Nevistića. Rakitić tvrdi da u vrhu Hajdukovog napada igra najbolji hrvatski napadač.

- Znamo koliko nam znači Marko Livaja. Uvijek mu govorim da ostane gore, da se ne troši bez veze, da ćemo se mi trošiti za njega ako će to biti potrebno. Pokazao je svoju kvalitetu. Za mene je on najbolji hrvatski napadač. Sretan sam što je s nama, što imam tu čast da se s njim borim - naglasio je bivši kapitan Sevilje i legenda Barcelone.

Komentarisao je i dešavanja oko kluba te otkaz sportskom direktoru Kaliniću.

- Ne možemo utjecati na ono što se događa oko nas. Za nas je najvažnije da budemo spremni, mirni i da znamo što treba raditi na terenu. Trener sve drži pod kontrolom, mi pratimo ono što pripremi prije utakmice. U ovom derbiju bili smo, više nego ikad, prava ekipa - zaključio je Rakitić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.