DRAGULJ BH. FUDBALA

Esmir Bajraktarević je oduševio bh. fudbalsku javnost: Evo kako je govorio za "Avaz" u julu 2023. godine

Da mu je oduvijek bio san asistirati za Džeku, mladi krilni napadač otkrio je još davno

Esmir Bajraktarević. Platforma X

N. H.

8.9.2024

Krilni napadač Esmir Bajraktarević je oduševio bh. javnost svojim nastupom protiv selekcije Nizozemske.

Iako su "Zmajevi" upisali i više nego ubjedljiv poraz (5:2), mladi Bajraktarević je pružio i više nego dobru partiju, koju je krunisao asistencijom za Edina Džeku.

Da mu je to oduvijek bio san, govori i intervjuu iz jula 2023. godine s novinarom "Avaza" Emirom Ćosićem.

- Odrastao sam gledajući Džeku. Ako se mogu dobro sjetiti, on je prvi igrač zbog kojeg sam zaigrao fudbal. On je imao veliki utjecaj na mene – istakao je Esmir Bajraktarević.

Inače, Bajraktarević je, prije nego što je obukao dres BiH, odigrao jednu utakmicu za selekciju SAD-a. Na svu sreću, u pitanju je bio samo prijateljski susret.

Nedugo nakon tog odigrano meča, ponovo se javio za "Avaz", otkrivši da je problem bio u tome što nije imao bh. pasoš, iako su njegovi roditelji iz Srebrenice.

- Pa, prije svega da kažem da ja nemam bh. pasoš. Tako da nisam mogao igrati za Bosnu i Hercegovinu. Proces je očigledno trajao duže jer je sve to bilo u toku sezone. Tako da su se javili problemi oko dobivanja bh. državljanstva. Mogu sada reći da sam u procesu dobivanja pasoša Bosne i Hercegovine. Ipak, ja sam mlad i još nisam donio odluku za koju reprezentaciju ću igrati – istakao je tada Bajraktarević.

U međuvremenu, na sreću svih navijača reprezentacije BiH, odabrao je našu selekciju i sigurno je da će u budućnosti praviti razliku za nas na terenu. Da li je mogao bolje započeti? Malo je vjerovatno...

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.