IZVINILI SE ZBOG GREŠKE

Nevjerovatan gaf antidopinške agencije: Na testiranje pozvali Halanda i dva pokojna igrača

Bila je to ozbiljna situacija, odmah smo nazvali agenciju i pitali ih jesu li bili ozbiljni ili je riječ o skrivenoj kameri, naveli su iz saveza

Haland: Među pozvanim za testiranje. AP

N. H.

5.9.2024

Uoči utakmice Lige nacija protiv Kazahstana reprezentaciji Norveške stigao je čudan i pomalo bizaran zahtjev antidopinške agencije. 

Naime, kod Norvežana je izabrano pet igrača da se testiraju pred susret - Erling Haland (Haaland), Jorgen Strand Larsen, Antonio Nusa, Oskar Bob (Oscar Bobb), Einar Gundersen i Jorgen Juve. 

Poziv sam po sebi i nije čudan. To su uobičajene procedure. Ipak, onaj malo čudniji dio dolazi kada shvatimo da su na popisu dva igrača, koja već preko 40 godina nisu među živima. Naime, Gundersen je preminuo 1962., a Juve 1983. godine. 

- Svi smo se zapitali šta se dogodilo. Bila je to ozbiljna situacija, odmah smo nazvali agenciju i pitali ih jesu li bili ozbiljni ili je riječ o skrivenoj kameri. Oni su vjerovatno prilikom odabira pogledali listu najboljih strijelaca - rekao je norveški selektor, pa dodao: 

- Gundersena i Juvea su pozvali malo prekasno, mislim da će testovi biti negativni. 

O svemu se oglasila i agencija: 

- U savezu nas uvijek lijepo prime, drago nam je da su sve shvatili na šaljiv način. Ali ostaje činjenica da se dogodio veliki propust. Ne možemo sa sigurnošću znati kako je došlo do pogreške, ali možemo reći da ćemo u budućnosti biti puno pažljiviji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.