NAPAO GA DIREKTOR ZVEZDE

Radnički stao u odbranu Dudića: "Jedan funkcioner, a tako nevaspitano i bahato baca ljagu na trenera"

Moramo da se oglasimo i izrazimo žaljenje što je jedan funkcioner tako velikog kluba dao sebi za pravo da svojim neistinama obmanjuje narod, naveli su

Radnički Kragujevac

N. H.

4.9.2024

Susret Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca, koji se igrao u Gornjem Milanovcu, obilježio je prošlo kolo u srbijanskom fudbalu, a u centru pažnje našao se Feđa Dudić. 

Bh. stručnjak, koji vodi Kragujevčane, našao se na meti sportskog direktora beogradskog kluba Mitra Mrkele, koji ga je okrivio za incidente nakon susreta. 

Mrkela je kazao da je Dudić "besprimjerno vršio pritisak", te okrivio našeg stručnjaka za to što su navijači ubacivali topovske udare. Danas je u zaštitu Dudića stao klub Radnički saopćenjem

- Iako smo željeli da ostanemo nijemi shodno našim dosadašnjim manirima i veličini kluba koja zahtijeva oprez i džentlmenstvo kada su izjave za javnost u pitanju (probajte da izguglate pojmove: "saopštenje Radnički Kragujevac"), ipak ovog puta moramo da se oglasimo i izrazimo žaljenje što je jedan funkcioner tako velikog kluba dao sebi za pravo da svojim neistinama obmanjuje narod i u isto vrijeme tako nevaspitano i bahato govori i baca ljagu na naš klub, navijače i trenera.

Užasnuti smo tvrdnjama o mržnji i neprijateljstvu, pošto smo rukovodstvo Zvezde dočekali srdačno kao i svaki put. Ovaj put uz čestitke za ulazak u Ligu prvaka i napominjemo da je posebno isti taj Feđa Dudić čestitao ulazak u Ligu prvaka lično Mrkeli u tunelu prije utakmice, Vladanu Milojeviću pri pozdravu uoči same utakmice, a na kraju i pred kamerama Arene sport u izjavi poslije utakmice u šta je mogao da se uvjeri i široki auditorijum gledalaca u Srbiji.

"Nismo se sjetili ni cvijeće da donesemo", jer ne znamo za praksu da se protivnički plasman u Ligu prvaka širom Evrope prave parade i ceremonije uz zvanične spikere.

Valjda je dovoljno sportski čestitati direktoru, treneru i navijačima putem televizijskog prijenosa uživo? Naš klub akcenat stavlja na dobru igru, fer-plej borbu, a ne na poklone i dočekivanja. Šumadijsko gostoprimstvo nam dolazi isključivo iz srca, u okvirima našeg budžeta.

Navedenim činjenicama prezentujemo javnosti da je Mrkelina izjava neozbiljna i lažna kao njegova namjera da omalovaži klub, grad i navijače, a da trenera našeg tima bez bilo kakve potrebe okarakteriše na način koji nema pokriće - poručili su iz Radničkog, čije cijelo saopćenje možete pročitati ovdje. 

Podsjećamo, Dudić je trpio žestoke uvrede navijača Zvezde za vrijeme utakmice. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.