HRVATSKI ANALITIČAR

Jeličić o treneru Sarajeva: "Amater" ima četiri od četiri, ne znam, valjda je tamo lakše

On se u analizi 5. kola HNL-a osvrnuo na komentare sportskog direktora Osijeka, s kojim se, najblaže rečeno, ne slaže

Joško Jeličić. Emica Elvedji/PIXSELL

N. H.

3.9.2024

Fudbalski analitičar Joško Jeličić je analizirao peto kolo HNL-a, tokom koje su mnogo vremena posvetili Osijeku, koji se muči s rezultatima, a dotakli su se i sadašnjeg trenera Sarajeva Zorana Zekića. 

Zekić je vodio Osijek prethodne sezone i bilježio veoma dobre rezultate, ali je sportski direktor Žoze Boto (Jose) u ranijem intervjuu kazao kako je do njegovog dolaska to bio amaterski klub. 

Jeličić, najblaže rečeno, ne dijeli mišljenje s Portugalcem. 

- Ako su amateri Zoran Zekić, na čiju licencu je obnašao dužnost direktora, ili Nenad Bjelica, koji je imao 77 bodova i borio se za prvaka… Reći za te ljude da su amateri, i to još on kao stranac, je nevjerovatno - rekao je Jeličić i dodao:

- Zamislite da su oni poput njega u Portugalu rekli da je prije njih bio amaterizam. Cipela u guzicu i više te nema. Onaj amater Zekić u Sarajevu ima četiri pobjede u četiri utakmice. Ne znam, valjda je tamo lakše.

Inače, Zekić je u Osijek stigao u oktobru 2023. godine, a na klupi je proveo svega sedam mjeseci, iako je izborio četvrto mjesto. 

Sada, kao trener Sarajeva, sjajno je započeo sezonu. Bordo tim je prošao Aktobe u Konferencijskoj ligi, a u prvenstvu je, kako je i Jeličić naglasio, upisao četiri pobjede u četiri odigrana kola. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.