STRUČNI KOMENTATOR

U Srbiji omražen, u Hrvatskoj jedan od omiljenih otkrio da više neće komentarisati Euro: Zakanji je izbacio i mene

Nemam tu energiju, nemam ni emociju i zapravo bi to bilo odrađivanje posla, rekao je Jeličić

Joško Jeličić u "Tribini". Screenshot / Tribina

E. Ć.

prije 2 dana

Joško Jeličić, bivši hrvatski fudbalski reprezentativac, jedan je od omiljenih TV lica kada se igra neko veliko takmičenje.

Jeličić je prvenstvo Evrope u Njemačkoj započeo kao HRT-ov stručni konsultant, ali na toj poziciji neće dočekati finale. Naime, kako je otkrio u podcastu kod ekipe s "Tribine", emocionalno je ispražnjen poslije šokantnog ispadanja Hrvatske u grupnoj fazi.

Podsjetimo, Hrvatska je vodila protiv Italije do 98. minute, a onda je rezervista Matija Zakanji (Mattia Zaccagni) dao gol za 1:1.

- Nakon što nas je Zakanji izbacio, izbacio je i mene. Ja sam odlučio da neću više. Nemam tu energiju, nemam ni emociju i zapravo bi to bilo odrađivanje posla - rekao je Jeličić.

Jeličić je jedno od omiljenih TV lica i sportskih konsultanata, barem u Hrvatskoj i još nekim zemljama regiona. Ne i u Srbiji, a sve zbog najave nastupa "Orlova" u Njemačkoj.

- Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago da su oni na takmičenju jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli ko je s kim, ko koga i tako - rekao je Jeličić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.