LEGENDARNI BH. NAPADAČ

Vedad Ibišević slavi rođendan, a niko mu nije čestitao kao Emir Spahić: Poruka i snimak kultnog gola

Ibišević je jedan od najboljih fudbalera koji su nosili dres reprezentacije Bosne i Hercegovine

Emir Spahić, Ismail i Vedad Ibišević. Facebook / BH Reporter

E. Ć.

6.8.2024

Legendarni bosanskohercegovački fudbaler Vedad Ibišević danas slavi 40. rođendan, a sjajnu čestitku na društvenim mrežama podijelio je njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije i kapiten Emir Spahić.

Spahić je objavio snimak Ibiševićevog gola protiv Litvanije koji nas je odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

- Nek ti je sretan rođendan Vedatore - napisao je Spahić uz snimak.

Ibišević je jedan od najboljih fudbalera koji su nosili dres reprezentacije Bosne i Hercegovine ikada. Za "Zmajeve" je odigrao 83 utakmice i dao 28 golova.

Pogodio je protiv Litvanije za pobjedu (1:0) i historijski plasman na Svjetsko prvenstvo. Potom je dao gol protiv Argentine na Mundijalu, što je bio prvi pogodak BiH na nekom velikom takmičenju.

Za reprezentaciju je debitovao 24. marta 2007. godine u gostujućoj pobjedi protiv Norveške (2:1), a od dresa "Zmajeva" se oprostio u prijateljskom susretu protiv Crne Gore (0:0) 28. maja 2018. godine.

U klupskoj karijeri je nastupao za Sent Luis Strajkerse, Čikago, PSG, Dižon, Alemaniju Ahen, Hofenhajm, Štutgart, Hertu i Šalke.

Sada gradi trenersku karijeru, a trenutno je pomoćni trener u Njujork Red Bulu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.