OSIGURALI PLASMAN

Fenerbahče ide na megdan Lilu u Ligi prvaka: Džeko ponovo tresao mrežu Švicaraca

Iako su slavili u prvom susretu, te se očekivalo da će Fener lako proći u narednu fazu, do plasmana u 3. pretkolo nisu došli tako lako

Edin Džeko - Avaz
Edin Džeko - Avaz
Edin Džeko - Avaz
Edin Džeko - Avaz
Edin Džeko - Avaz
+3
N. H.

30.7.2024

Fudbaleri Fenerbahčea pobijedili su švicarski Lugano rezultatom 2:1 u okviru 2. pretkola Lige prvaka, te se tako plasirali ukupnim rezultatom 6:4 u narednu rundu kvalifikacija. 

Iako su slavili u prvom susretu, te se očekivalo da će Fener lako proći u narednu fazu, do plasmana u 3. pretkolo nisu došli tako lako. 

Meč je počeo katastrofalno za "žuto-plave".Naime, igrala se sedma minuta kada je Mohamed Hađ (Hadj) natrčao na jednu loptu i silovitim udarcem je fantastično poslao iza leđa Dominika Livakovića, golmana Fenera. 

U nastavku susreta viđeno je po nekoliko prilika na obje strane, ali do poluvremena nije viđeno više golova. 

Strepili su navijači Fenerbahčea, ali Žoze Murinjo (Jose Mourinho) pored aut linije jer nisu znali da li će doći do veoma važnog gola. 

Sve su sumnje otklonjene u 59. minuti kada je Edin Džeko, nakon sjajnog ubačaja Merta Hakana Jandaša (Yandas), još boljim udarcem glavom matirao golmana Lugana, po četvrti put u posljednje dvije utakmice i donio poravnanje vrijedno prolaska u narednu fazu. 

Konačan rezultat postavio je Šimanski duboko u sudijskoj nadoknadi nakon asistencije Dušana Tadića za potvrdu prolaska Fenera u narednu rundu.

Fudbalere Fenerbahčea sada očekuje utakmice 3. pretkola gdje će igrati protiv francuskog Lila. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.