TALENTOVANI VEZNJAK

Završen drugi najveći transfer u historiji BiH: Buljubašić iz Sarajeva otišao u Tursku

Buljubašić će u novom klubu vidjeti neka poznata lica, s obzirom da je tu već Dal Varešanović, koji je prošle godine napustio Sarajevo

Muhamed Buljubašić. FK Sarajevo

N. H.

29.7.2024

Bosanskohercegovački fudbaler Muhamed Buljubašić napustio je Sarajevo i potpisao za turski Rizespor, objavio je njegov novi klub. 

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine potpisao četverogodišnji ugovor s klubom, ali nije poznato koliko će zarađivati po njemu. Buljubašić će u novom klubu vidjeti neka poznata lica, s obzirom da je tu već Dal Varešanović, koji je prošle godine napustio Sarajevo i potpisao za turskog superligaša.

- Naš Rizespor je u svoj sastav uvrstio Muhammeda Buljubašića, koji je prošle sezone igrao za bosanskohercegovačkog prvoligaša FK Sarajevo. Dvadesetogodišnji veznjak će na svečanosti potpisivanja koja će se održati sljedećih dana potpisati ugovor koji ga za naše zeleno-plave boje veže na 4 godine. Pozdravljamo naš novi transfer Buljubašića i želimo mu uspjeh - naveli su iz Rizespora.

Ono što je još interesantnije je da je Buljubašić, prema "Transfermarktu", prodan za 1.5 miliona eura (2,9 miliona KM).

To je drugi najveći transfer u historiji prvenstva BiH, a zanimljivo je da je i najveći izlazni transfer vezan za Sarajevo. Riječ je o Gojku Cimirotu, kada je bordo boje zamijenio crno-bijelim grčkog PAOK-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.