PORAZI DOŠLI KAO REZULTAT

Piksi trenirao strogoću na Tadiću: Izašao novi prljavi veš iz svlačionice Srbije

Cijenu hirova Dragana Stojkovića plaćao je redovno kapiten Dušan Tadić

Tadić i Piksi Stojković. Aleksandar Dimitrijević / Sportal.rs

N. H.

8.7.2024

Selektor fudbalske reprezentacija Srbije Dragan Stojković Piksi i dalje se nalazi u fokusu nakon velikog razočarenja „Orlova“ na Euru u Njemačkoj.

Ako je vjerovati pisanju srbijanskih medija, najveći skandal se dogodio prije samog početka Eura.

Naime, dok su svi učesnici u Njemačku doputovali u odijelima s obilježjima nacionalnih saveza, to nije bio slučaj sa Srbijancima koji su došli u trenerkama.

„Žurnal“ piše da je glavni krivac za to Piksi, a cijenu njegovih hirova plaćao je redovno kapiten Dušan Tadić.

Kako prenose, italijanska modna kompanija je dostavila FS Srbije garderobu u vrijednosti od 300.000 eura. Ranije su uzeli mjeru od igrača i stručnog štaba, a također su poslali i višak s različitim brojevima.

Razlog zbog kojeg reprezentativci nisu obukli odijela je Stojkovićev „hladni rat“ s tadašnjim predsjednikom FS Srbije Branislavom Nedimovićem.

Nakon toga, Stojković je odlučio narediti kapitenu da to prenese i objasni čelnicima Savea. Tadićevo objašnjenje je bilo da se igrači ne žele zamjerati selektoru, a Stojković mu se zahvalio tako što ga je stavio na klupu protiv Engleske.

Nakon toga se navodno desio novi zaokret. Stojković je tražio da mu se dostavi odijelo, te je utakmice vodio u odijelu, a ne reprezentativnoj opremi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.