NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Mamić objasnio kako veliki klubovi izvlače novac: "Dođeš tamo, a sjede dva brata"

Braća Mamić su prodali nebrojeno mnogo fudbalera za ogroman novac, ali nisu sva iskustva dobra

Zoran Mamić. Armin Durgut/PIXSELL

N. H.

prije 2 dana

Zdravko Mamić i njegov brat Zoran važili su za najveće "mahere transfera" za vrijeme njihovog boravka u zagrebačkom Dinamu. 

Braća Mamić su prodali nebrojeno mnogo fudbalera za ogroman novac, a među najboljim transferima bio je i transfer Eduarda da Silve iz Dinama u Arsenal za 13,5 miliona eura. 

Još kao tinejdžer, Eduardo je stigao u akademiju Dinama, a potom je i rešetao mreže u dresu "Modrih". 

Tada je Arsenal pokucao na vrata, a Zoran Mamić je u podcastu "Dvije strane" ispričao kako ih je dočekalo vrlo neprijatno iznenađenje u Londonu. 

- Ja vam mogu ispričati situaciju oko transfera Eduarda da Silve, kako to funkcioniše. Sve smo dogovorili i došli smo na potpis ugovora u London. Ulazimo u kancelariju, sjede dva Pakistanca ili Indijca. Nikad ih nismo vidjeli. I nismo u tom trenutku ni pitali, došli su ugovori i provjeravamo ih i vidim da su za posrednike kluba ili posla - napisana imena ta dva brata. Pitam ko su oni, kažu mi da su oni agenti koji su uradili taj posao. Pitam ja tu Eduarda da li ih poznaje? Ja ih prvi put vidim u životu. Arsenal je njih centrirao iz svog interesa i rekao sam da to neću potpisati. Ja u ime Dinama, a Eduardo u svoje ime. Nikad ih nismo vidjeli. Tada još TMS sistem nije bio na snazi, Arsenal je sebi za agente izabrao njih i platio im proviziju - ispričao je Zoran Mamić koji je u Dinamu bio na poziciji igrača, trenera i direktora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.