ZVIJEZDA BRAZILA

Nejmar se oglasio prvi put nakon povrede: Ja sam sin svemogućeg Boga i moja vjera je beskonačna

Danas je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri i to ponovo na Svjetskom prvenstvu. Povrijeđen sam, rekao je Nejmar

Nejmar: Neće igrati protiv Švicarske i Kameruna. Twitter

E. Ć.

25.11.2022

Prva zvijezda reprezentacija Brazila Nejmar (Neymar) oglasio se na društvenim mrežama nakon što je objavljeno da će zbog povrede propustiti preostale dvije utakmice "Karioka" u grupnoj fazi Mundijala u Kataru.

- Ponos i ljubav koju osjećam noseći ovaj dres ne može se objasniti. Da mi je Bog dao da biram gdje ću se roditi, bio bi to Brazil. Ništa mi nije dato na tacni, uvijek sam morao juriti za svojim snovima i životnim ciljevima. Nikada nikome nisam želio zlo, a pomagao sam onima kojima je to bilo potrebno. 

Danas je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri i to ponovo na Svjetskom prvenstvu. Povrijeđen sam. Boljet će, ali sam siguran da ću dobiti šansu da se vratim i učinit ću sve da pomognem svojoj zemlji, saigračima i samom sebi. Tako dugo čekanje da bi me neprijatelj olako srušio? Nikada! Ja sam sin svemogućeg Boga i moja vjera je beskonačna - poručio je Nejmar.

Podsjetimo, Nejmar se povrijedio u četvrtini finala Mundijala u Brazilu u susretu s Kolumbijom, a onda je njegova ekipa u polufinalu doživjela nezapamćeno poniženje i težak poraz od Njemačke (7:1).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.