ASOVI

Procurili novi detalji Mbapeovog ugovora sa PSG-om

"L‘Equipe" tvrdi da je situacija s Mbapeovim ugovorom malo drugačija

Kilijan Mbape. Avaz

G. Š. / L'Equipe

13.9.2022

U maju su iz PSG-a ponosno objavili produženje ugovora s Kulijanom Mbapeom (Kylian Mbappe), koji je dugo javno ‘flertovao‘ s Real Madridom. Vjerovalo se da će "Santiago Bernabeu" biti njegova nova destinacija, ali onda je stigla nemoralna ponuda Parižana i Mbape je potpisao novi ugovor do ljeta 2025. godine.


Spremio odstupnicu

Međutim, "L‘Equipe" tvrdi da je situacija s Mbapeovim ugovorom malo drugačija. Navodi se da je on zapravo potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja na treću godinu i kako aktiviranje te opcije ovisi isključivo o njemu.

- To potpuno mijenja cijelu situaciju i Real Madrid bi se mogao vratiti u utrku za kupnjom Mbapea puno prije očekivanoga, piše Marca.

Navodi se također da je Mbappe insistirao na kraćem ugovoru, očito kako bi imao spremnu odstupnicu u slučaju da na kraju poželi napustiti Pariz. Također, uoči potpisivanja produženja poručio je vlasnicima kluba da želi doći na krov Evrope i da se ekipa mora pojačati kako bi u tome i uspjeli.


Nove špekulacije

Jedino pravo mjerilo rezultata bit će upravo Liga prvaka, jer se trofeji u domaćim takmičenjima svakako očekuju.

Bilo kako bilo, skraćeni ugovor znači da će od sljedećeg ljeta ponovno krenuti nagađanja oko Mbapeovog transfera u Real jer teško da će čelnici PSG-a pristati izgubiti ponajboljeg igrača svijeta na ljeto 2024. godine bez odštete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.