POLUFINALE LIGE PRVAKA

Vule Trivunović za "Avaz": Siti je zreo da konačno podigne trofej, Emeri može umiriti Klopove zvijezde

Iskreno, kako igraju u zadnje vrijeme i kako puno daju i primaju golove, posebno sam od Reala očekivao učinkovitu utakmicu, kaže naš sagovornik

Trivunović priželjkuje Siti u finalu. dnevni.ba

Piše: M. Kadić

27.4.2022

Sedam golova i pobjeda popularnih "Građana" rezultatom 4:3 obilježili su sinoćnji susret polufinala Lige prvaka između Mančester sitija i Real Madrida, dok je drugi polufinalni duel, Liverpul - Viljareal, na rasporedu večeras.

Nekadašnji reprezentativac BiH, a danas trener, Vule Trivunović (38), za portal "Avaza" prokomentarisao je sinoćnji duel u Mančesteru, koji ga je, kaže, oduševio, a veliki broj golova ga nije previše iznenadio.

- Iskreno, kako igraju u zadnje vrijeme i kako puno daju i primaju golove, posebno sam od Reala očekivao učinkovitu utakmicu. Mnogo imaju iskustva u polufinalima i generalno u Ligi šampiona, pa sam bio svjestan da bez obzira što igraju protiv fenomenalnog Sitija, prva utakmica neće riješiti pitanje konačnog pobjednika. Ja sam lično navijao za Siti jer imaju po meni možda najboljeg trenera današnjice, a i zbog prošlogodišnjeg poraza od Čelzija u finalu, kaže nekad sjajni defanzivac Borca, Sarajeva, Krakovije, Kimkija.. .

Glad za uspjehom

Kaže da ga fascinira Sitijeva dobra taktička postavka.

- Jednostavno, mnogo je taktičkih stvari uvijek prisutno u igri Sitija, taj višak koji oni prave uvlačeći bekove u sredinu, taj direktni i napadački fudbal gdje imate osjećaj da prelako dolaze u šanse, sve su to stvari koje su nam pružile nevjerovatnu utakmicu sinoć. Siti je nevjerovatno brz tim, kreativan, miran, posebno u otvaranju igre gdje se jednostavno čitav tim pomjera s loptom do protivničkog gola.

- Na drugoj strani, Real se već neko vrijeme muči u početku utakmica, ali i vraća poslije vodstva protivnika što pokazuje koliko su mentalno jaka ekipa i koliko još u njima, bez obzira na godine njihovih nosioca igre, ima tog takmičarskog motiva i gladi za uspjehom, smatra bivši trener GOŠK-a, Kozare...

Kada bi birao između Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti) i Pepa Gvardiole (Guardiola), Trivunović je neodlučan.

- Nemoguće je odlučiti se za bilo kog od njih dvojice jer su oba stručnjaka nevjerovatni taktički i mentalno, i naravno sa ogromnim iskustvom iza sebe, smatra Trivunović.

Navija za Siti

O revanšu ova dva tima kaže:

- Mislim da nas čeka jako teška revanš utakmica, mislim da ce Sitiju biti izuzetno teško igrati u Španiji, a to smo vidjeli i u četvrtfinalu protiv Atletiko Madrida. Ali evo, malo ću navijački reći, priželjkujem da prođu u finale samo zbog Gvardiole i volio bih da uspiju konačno osvojiti Ligu šampiona. Bila bi to definitivno potvrda da je, barem kad pričamo o ekipama koje igraju taj stil fudbala, tu pozicionu igru, najbolji trener Evrope, smatra naš sagovornik. 

Kad se radi o večerašnjem dvoboju Liverpula i Viljareala, i tu ima svog favorita.

- Navijat ću za Viljareal i vjerujem da je trener Emeri vrlo inteligentan i da može večeras zatvoriti i umiriti utakmicu, da smanji prostor za brze igrače Liverpula i tako im oteža put do gola. Preiskusan je trener, nije slučajno izbacio i Juventus i Bajern. Nemaju sta da izgube i mislim da mogu ovaj dvomeč uciniti jako neizvjesnim, zaključio je Trivunović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.