MANČESTER SITI

Pogledajte kako je Gvardiola reagovao nakon golova Vinisijusa i Benzeme

U glasu Pepa Gvardiole (Guardiole) jasno se osjeti da nije zadovoljan sa sinoćnih 4:3

Pep Gvardiola. Arhiva

G. Š.

27.4.2022

Tri posljednje utakmice protiv Real Madrida i tri pobjede Mančester sitija. Nijedan drugi engleski klub nema više od dva trijumfa nad "Kraljevskim klubom" otkako postoji Liga šampiona. Pa opet, u glasu Pepa Gvardiole (Guardiole) jasno se osjeti da nije zadovoljan sa sinoćnih 4:3. To negdje i ne čudi, jer mogao je Siti da postigne još koji gol, možda i da riješi pitanje finaliste. Ovako sve ostaje otvoreno...


Fantastična utakmica

- Bila je ovo fantastična utakmica za obje ekipe, za navijače... Kada dva tima žele da igraju, da napadaju, onda se dogodi ovakav spektakl. Uradili smo mnogo dobrih stvari. Nažalost, prmili smo tri gola. Ali tu je revanš za sedam dana, imat ćemo priliku da budemo još bolji, rekao je Gvardiola.

Smatra da je njegov tim kriv za to što se Real u prvom poluvremenu vratio iz mrtvih.

- Dali smo im priliku, bili smo nervozni. Obično smo sigurni i dobri na lopti kada imamo prednost. Naravno, oni su veoma dobro pritiskali. Ponosni smo, želimo u finale. Idemo u Madrid da pobijedimo.

Da nije bilo penala u finišu španski stručnjak bio bi značajno zadovoljniji.

- Dešava se, sve je to fudbal. Kvalitet Reala je takav da uvijek može da vas kazni. Stvarali smo šanse, igrali dobro, nemam šta da zamjerim igračima. Mogu samo da im kažem da se odmore i spreme dobro za Lids. Čestitam ovim putem Karlu i njegovim momcima. Sjajni su.

Gvardiola nije naročito raspoložen da odgovara na potpitanja.

- Šta sam rekao mojim igračima u svlačionici? Čestitam".

Šta očekujete za sedam dana na Bernabeuu?

- Ne znam ni sam šta da očekujem. Ako budemo igrali kao u drugom poluvremenu protiv Atletika, nećemo imati nikakve šanse. Želim da se izmjerimo na tako impozantnoj sceni kakva je Bernabeu. O finalu trenutno ne razmišljam.


Igrali smo dobro

Da li ste sretni nakon ovakvog ishoda?

- Da, igrali smo dobro.

Karlo Anćeloti je rekao da ako njegov tim uspije da odigra bolji odbranu u Madridu sigurno ide dalje?

- Uvijek se slažem s Karlom.

Društvene mreže pune su Gvardiolinih reakcija tokom utakmice. Evo kako je reagovao nakon što je Vinisijus prošao pored Fernandinja kao pored "turskog groblja" i potom savladao Edersona:


A evo i kako je vidio Benzemin penal:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.