UOČI DUELA NA BORAS ARENI

Stoper Elfsborga: Ne znam da li je Velež slabiji ili jači od Milsamija, znam da moramo pobijediti

Švedski defanzivac Simon Strand govorio je za portal FotbollDirekt o večerašnjem duelu s Veležom

Strand će večeras biti zadužen za Veležove napadače. football-addict.com

M. Kadić

5.8.2021

Švedski Elfsborg večeras će na Boras Areni u okviru 3. pretkola Konferencijske lige ugostiti našeg predstavnika FK Velež, u utakmici u kojoj Šveđani ulaze kao veliki favoriti, barem ako je vjerovati kladionicama koje su, stiče se dojam, potcijenile bh. klub.

Standardni stoper Elfsborga, Simon Strand, koji je ekipu pojačao 2019. kada je stigao iz Dalkurda, govorio je za portal FotbollDirekt, u kojem se dotakao i večerašnje utakmice. 

Nakon ubjedljive pobjede u dvomeču protiv Milsamija (4:0, 5:0), koji je ranije eliminisao Sarajevo, Strand smatra da je rezultat možda bio i previsok.

- Vjerovatno nisu bili spremni na naš ritam koji ih je očito iznenadio. Agresivno smo pristupili meču, analizirali smo njihove igre u moldavskoj ligi i shvatili kako se trebamo postaviti protiv njih. Šokirali smo ih, ali i sad smatram da oni nisu tako loš tim, kaže Strand.

Potom se osvrnuo na Mostarce. 

- Gledali smo neke isječke kako bismo vidjeli kako igraju i kakav im je pristup utakmici. Ipak, mnogo smo fokusirani na našu igru. Znamo šta nam je činiti, govori Šveđanin.

Na pitanje da li protiv Veleža očekuje drugačiju utakmicu, odgovorio je:

- Sve utakmice, pa tako i ovu, trebamo shvatiti vrlo ozbiljno. Teško je usporediti je li Velež bolji ili lošiji protivnik. U to nisam siguran, ali znam da mi moramo učiniti sve da ostvarimo što ubjedljiviju pobjedu kako bi mirnije dočekali revanš, rekao je Strand.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.