KONFERENCIJSKA LIGA

Elfsborg je tri puta skuplji od Veleža, ekipu čine uglavnom domaći igrači

Elfsborg je šest puta bio prvak Švedske, posljednji put 2016, a u švedskoj najjačoj ligi, Alsvenskan, lani su bili drugi iza Malmoa

Tim Elfsborga je sastavljen uglavnom od domaćih igrača. Elfsborg.se

Piše: M. K.

30.7.2021

Bh. predstavnik FK Velež izbacio je grčki  AEK i izborio dva susreta sa švedskim Elfsborgom u 3. pretkolu UEFA Konferencijske lige.

Šveđani su s ukupnih 9:0 pregazili Milsami koji je ranije eliminisao Sarajevo, nakon 4:0 u prvoj, u  drugoj utakmici bilo je 5:0 za Elfsborg, a het-trik postigao je Maroki Ndione (Marokhy), Senegalac rođen u Švedskoj, koji ima samo 21 godinu. 

Ko je protivnik Veleža u narednom krugu'?

Elfsborg je šest puta bio prvak Švedske, posljednji put 2016, a u švedskoj najjačoj ligi, Alsvenskan, lani su bili drugi, iza Malmoa.

Prva utakmica igrat će se na stadionu Elfsborga u Borasu, koji može primiti 16.000 navijača, ali se zbog korona protokola u toj zemlji očekuje oko 3.000 gledalaca. Rođeni mogu očekivati napadačku igru domaćina od prve minute, jer se radi o ofanzivnoj ekipi koja igra brže od AEK-a, iako individualnim kvalitetom možda nije na tom nivou.

Vrijednost ekipe je 14,50 miliona eura, naspram Veležovih 5,33 miliona eura, a igrački kadar Šveđana uglavnom čine domaći igrači, dok u ekipi imaju i sedam stranaca. Najskuplji igrač Elfsborga je desni bek Johan Larson (Larsson) koji vrijedi 1,5 miliona eura.

Šef struke Elfsborga je 43-godišnji švedski stručnjak Džimi Telin (Jimmy Thelin).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.