HRVATSKA

Izbacio Dinamo iz Lige prvaka prošle sezone, a sad ga Hajduk doveo kao zamjenu za Todorovića

Mađarski reprezentativac stigao na Poljud

Lovrenćić: Mađarska bila u "grupi smrti". TWITTER

E. Ćosić

5.7.2021

Hajduk je danas potvrdio dolazak velikog pojačanja. Tim sa Poljuda predstavio je Gerga Lovrenćića (Lovrencsics) koji je stiže kao slobodan igrač nakon što je završio saradnju sa Ferencvarošem.

Mađarskog reprezentativca pamte navijači Hajdukovog velikog rivala Dinamo Zagreba. Bivši kapiten Ferencvaroša je u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka prošle sezone pogodio protiv "Modrih". Naime, u susretu 3. pretkola kvalifikacija za najelitnije evropsko klupsko takmičenje suočili su se Dinamo i Ferencvaroš, a mađarski tim je poveo preko Lovrenćića, da bi na kraju slavio sa 2:1. 

Tako će mađarski fudbaler, koji je sa Mađarima igrao na Euru 2020, zauzeti mjesto na desnom beku koje je ostalo upražnjeno odlaskom našeg reprezentativca Darka Todorovića. Podsjećamo, Todoroviću je istekla posudba, pa se on vratio u matični klub Salzburg, koji će ga vjerovatno proslijediti na novu posudbu.

Lovrenćić u septembru slavi 33. rođendan, a prije Ferencvaroša nastupao je za Leh Poznan, Lobmard-Papa, Peći Mećek i Budafok. Za reprezentaciju Mađarske odigrao je 44 utakmiceč.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.