KORONA POČELA DJELOVATI

Nijemci žestoko prozvali UEFA-u: Preča vam je zarada od ljudskih života

Od početka Eura 2020 u Škotskoj je zabilježeno 32.000 pozitivnih slučajeva

Navijači Škotske pred utakmicu s Hrvatskom. dailyrecords.co.uk

M. K.

1.7.2021

Vlada Velike Britanije je nakon pritisaka UEFA-e dopustila održavanje završnice Eura 2020 na Vembliju pred 60.000 gledalaca odnosno 67 posto kapaciteta stadiona.

Ne bi ta vijest izazvala veliku polemiku, čak naprotiv. Problem je što je objavljena nakon što je u Škotskoj potvrđeno novo širenje zaraze korona virusom. 

Među prvima su žestoko reagovali u njemačkom ministarstvu unutrašnjih poslova iz kojeg su prozvali evropsku krovnu fudbalsku organizaciju, uz poruku "komercijalni interesi su vam važniji od zdravlja građana".

Škotski institut za zdravstvo potvrdio je ranije, što je prenio i BBC, da je na utakmici Hrvatske i Škotske u Glazgovu zabilježeno 38 pozitivnih slučajeva, a na utakmici Hrvatske i Češke na istome mjestu 37 pozitivnih slučajeva. 

Od početka Eura 2020 u Škotskoj je zabilježeno 32.000 pozitivnih slučajeva, a ovu vijest prenijeli su svi poznati svjetski mediji.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.