NOGOMET

Potresno priznanje bivšeg igrača Mančester junajteda: Sigurno bih umro da sam nastavio piti

Nikad do tada nisam bio tako dugo povrijeđen i polako, ali sigurno, tonuo sam u sve dublju rupu, rekao je Kerol

Otvoreno progovorio o svojim porocima, borbi s alkoholizmom i depresijom. AFP

G. Š. / Sportsmai

26.3.2021

Sjećate se Roj Kerola (Roy Carroll)? Riječ je o bivšem golmanu Mančester junajteda i Vest Hema koji je u dresu reprezentacije Sjeverne Irske skupio 45 nastupa. U velikom intervjuu za "Sportsmail" danas 43-godišnji Kerol otvoreno progovorio o svojim porocima, borbi s alkoholizmom i depresijom. Ti problemi su počeli u doba dok je branio za 'Čekićare', još 2006. godine. Sve je krenulo nakon teške povrede leđa s kojom se nije znao nositi

Nisam bio mentalno pripremljen za to

- Nikad do tada nisam bio tako dugo povrijeđen i polako, ali sigurno, tonuo sam u sve dublju rupu. Nisam bio mentalno pripremljen za to. Sjedio sam u tamnoj sobi i stalno pio. Nisam imao nikakvu pomoć jer nitko nije znao što mi je, nisam o tome govorio. Svi su mislili da sam najsretniji čovjek na svijetu, ali došao bih kući i lupao glavom o zid i popio par pića da zaboravim, rekao je Kerol.

Godine su prolazile, a problem nije nestajao i nastavio se dok je igrao za Randžerse, Derbi Kaunti i danski Odenze koji ga je na kraju otpustio.

- Na taj sam se način pokušao riješiti depresije. Kada bih puno popio, onda bih sve zaboravio. Ali sljedeći je dan bilo gore i opet bih nastavio piti. To ne funkcionira. Išao sam na rehablitacije jer su to drugi željeli, moja supruga, agent i prijatelji. Nisam shvaćao da nešto ne valja sa mnom, to je bio moj najveći problem. Pio sam svaki dan kada nije bilo utakmice. Sigurno bih umro da sam nastavio... - dodaje Kerol koji danas brani za "Dungannon Swiftse", poluprofesionalni sjevernoirski klub.

Bez rehablitacije se ne bih spasio

Prosvjetljenje za Kerola stiglo je u junu 2011. godine. Živio je sam, rastavljen od supruge i dvoje djece, te i dalje bez kluba.

Pogledao sam se u ogledalo i tada mi je nešto samo kliknulo. Zapitao sam se što radim? Tada sam odlučio napraviti zaokret. Skinuo sam se s pića, a kada je žena saznala pozvala me natrag u kuću i dobro smo porazgovarali. Bez rehablitacije se ne bih spasio, ali depresije se vjerojatno neću nikad riješiti. Ona se ponekad javi - zaključio je Kerol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.