URNEBESNO

Ovo nema ni u BiH: Sina Lebrona Džejmsa koji je na fakultetu davao 4,5 poenta draftovali u NBA, a sada se sramoti u Lejkersima

Procenat za dva poena Džejmsa iznosio je samo 36%, a za tri 27%. Ipak, to nije spriječilo Lejkerse, u kojima igra njegov otac Lebron, da ga draftuju

Broni i Lebron Džejms. NBA

D. H.

7.7.2024

Da nepotizam često izjeda društvo i da prilike često dobijaju sinovi , kćerke i rođaci utjecajnih roditelja umjesto mladića i djevojaka koji su daleko kvalitetniji od njih, što u praksi zbog nestručnosti često dovodi do katastrofe, u BiH svjedočimo već dugi niz godina.

Mršavi rezultati

Ipak, neobično je kad se slične stvari dešavaju i najjačim sportskim ligama svijeta poput NBA-a.

Broni Džejms (Bronny James), sin slavnog Lebrona Džejmsa (Lebron James) teško da ispunjava ijedan uslov da igra u Evropi, a kamoli da dođe u najjaču ligu svijeta.

Igrajući za svoj kolež iz južne Kalifornije USC Trojans Broni Džejms je postizao jadnih 4.8 poena po utakmica, uz svega 2,8 skokova. Stvari još gore izgledaju kada se vidi procenat šuta. Procenat za dva poena Džejmsa iznosio je samo 36%, a za tri 27%.

Ipak, to nije spriječilo Lejkerse, u kojima igra njegov otac Lebron, da ga draftuju u NBA.

Ne ide mu nikako

O kakvom se potencijalu za najjaču ligu svijeta radi, Broni je dokazao u debiju na Ljetnoj ligi u San Francisku. Inače, ljetna liga služi kao prostor u kojem se prilika daje mlađim i tek draftovanim igračima da pokažu svoj potencijal.

Broni, kako možete pretpostaviti, nije briljirao.

Lejkersi su izgubili od Sakramenta rezultatom 108:94, a Broni je susret završio sa samo četiri poena za 22 minute na parketu.

Napadački je bio očajan, te je imao postotak šuta od samo 22 posto. Za dva poena je šutirao 2/6, a za tri 0/3. Ni u defanzivi se nije proslavio, te je nekoliko puta bio u potpunosti nemoćan u situacijama jedan na jedan.

Nakon susreta Broni je opravdavao svoj loš nastup nervozom.

- Imao sam leptiriće u stomaku baš kao i svaki put kada pređem igrati na viši nivo - rekao je Broni.

Njegov otac, prva zvijezda Lejkersa, trenutno je na pripremama američke reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu, te ćemo na historijski trenutak kada će njih dvojica postati prvi otac i sin koji će zajedno zaigrati u jednom NBA tim morati sačekati početak sezone.

Broni će priliku da popravi utisak imati već večeras u 00:30 sati kada će Lakersi igrati drugi meč Ljetne lige protiv Golden Statea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.