U 81. GODINI

Preminuo čuveni NBA trener: Osvojio dva prstena, trenirao Lebrona

On je i otac trenera Denvera Majka Melouna

Meloun: Ostavio trag u NBA. Twitter

E. Ć.

10.10.2023

Brendan Meloun (Malone), nekadašnji NBA i NCAA trener i otac aktuelnog trenera Denver Nagetsa Majka Melouna (Mike), preminuo je danas u 81. godini.

Vijest je potvrdio Denver na svojim društvenim mrežama.

- Sa ogromnom tugom dijelimo vijest o smrti dugogodišnjeg NBA trenera Brendana Meloun, koji ima posebno mjesto među organizacijom i zauvijek će biti dio Denver Nagetsa. 

Trener Brendan Meloun bio je veliki čovjek koji je ostavio veliko naslijeđe u svijetu košarke, ali će ga se još više sjećati kao izvanrednog supruga, oca, sina i djeda i dubokog uticaja koji je imao na prijatelje, porodicu i sve koji su ga poznavali. 

Naše misli su sa cijelom porodicom Meloun i svim voljenima Brendana koji osjećaju ovaj gubitak danas - saopšteno je iz Denver Nagetsa.

Inače, Brendan Meloun se po završetku koledža okrenuo trenerskom poslu.

Nakon rada na Jejlu i Sirajkuzu kao asistent, vodio je Roud Ajland od 1984. do 1986. kada ulazi u NBA kao asistent u Njujork Niksima.

Zatim je bio u stručnom štabu Detroita, a u sezoni 1995/1996 je postao prvi trener u historiji Toronto Reptorsa. Do kraja karijere je još samostalno trenirao Klivlend Kavalirse 2005. godine kada je vodio ekipu sa mladim Lebronom Džejmsom (LeBron James). Bio je prvak sa Detroit Pistonsima 1989. i 1990. godine.

Majk i Brendan Meloun iz sretnijih dana. Twitter

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.