KVALIFIKACIJE ZA SP

Selektor Crne Gore Boško Radović: Želimo pobjedu u Tuzli

Večerašnji duel u Tuzli (20 sati) mogao bi biti presudan za plasman na šampionat planete

Boško Radović je optimista pred duel u Tuzli. KSCG

G. Š.

23.2.2023

Košarkaši Crne Gore, kako su istakli iz KSCG, stigli su na posljednju stanicu na putu ka Mundobasketu. Večerašnji duel u Tuzli (20 sati) mogao bi biti presudan za plasman na šampionat planete, a tako mu u crnogorskom taboru i prilaze. Ne razmišljaju o čuvanju prednosti iz prvog meča od plus 19, očekuju težak meč, veliku borbu i sanjaju pobjedu.

Podrška publike

- Bit će dobra utakmica, tvrda, Bosna će tražiti svoju šansu sa publikom, borbenošću i sigurno neće biti laka utakmica – rekao je crnogorski reprezentativac Nemanja Radovića u najavi meča i dodao:

- Ako budemo imali šansu, mi ćemo da ih dobijemo tamo, ići ćemo na pobjedu. Bit će teška utakmica, ali ne idemo da izgubimo ili da branimo tu razliku od 19 poena, idemo da igramo jaku utakmicu i ako budemo imali sreće da pobijedimo, zaključio je Nemanja Radovića.

Crnogorcima bi trijumf u Tuzli donio direktan plasman na prvenstvo svijeta, kolo prije kraja kvalifikacija.

- Želja za pobjedom i optimizam su na izuzetno visokom nivou uoči duela u Tuzli – rekao je selektor Crne Gore Boško Radović, te dodao:

- U prethodnih nekoliko dana ste vidjeli stav igrača, svi su spremni za veliku borbu kako bi već u meču koji slijedi obezbijedili plasman na Mundobasket. Želju i optimizam moramo da potkrijepimo izuzetnom agresivnošću i energijom u oba smjera jer želimo pobjedu u Tuzli – optimista je Boško Radović.

Težak meč

Kendrik Peri se priključio ekipi i bit će na raspolaganju za važan meč u Mejdanu u kojem će domaćin imati veliku podršku sa tribina, ali i Crnogorci se raduju meču u punoj dvorani.

- Očekuje nas jako zahtjevna i teška utakmica, izuzetno motivisan i neugodan rival, koji će imati veliku podršku sa tribina. Ne smijemo da se osvrćemo na meč u Podgorici koji smo dobili ubjedljivo, jer je svaka utakmica priča za sebe. Sastavi timova su različiti, obje selekcije će biti oslabljene u odnosu na pomenuti meč - dodao je selektor Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.