TREĆE POLUVRIJEME

U Barceloni saznali da njen igrač pregovara s Realom pa ga ostavili na aerodromu

Katalonci su na aerodromu ostavili svog košarkaša Tomasa Ertela (Thomas Heurtel) jer mu nisu dali da se ukrca na avion i vrati sa ekipom u Barcelonu

Francuz je najavio da će tužiti ekipu. Agencije

G. Š.

23.12.2020

Skoro nevjerovatne scene dešavale su se sinoć u Istanbulu, poslije meča Eurolige Anadolou Efes – Barcelona 86:79. Katalonci su na aerodromu ostavili svog košarkaša Tomasa Ertela (Thomas Heurtel) jer mu nisu dali da se ukrca na avion i vrati sa ekipom u Barcelonu. 


Razlog je što su čelnici Barcelone saznali da on iza njihovih leđa, pomoću agencije Miška Ražnatovića, pregovara s ljutim rivalom Real Madridom. Inače, Barca ga je povela u Tursku  jer je navodno trebao zaključiti pregovore s Fenerbahčeom i tamo nastaviti karijeru. Trebalo je doći do razmjene između dva kluba, a u suprotnom pravcu bi krenuo Leo Vesterman (Westerman). 


Ertel ima ugovor s Barcelonom do kraja sezone, ali jasno je kako više nikada neće upisati ni minutu u dresu ovog slavnog kluba.


S druge strane, Francuz je najavio da će tužiti ekipu zbog toga što ga je usred pandemije koronavirusa ostavila u Istanbulu...


Po dolasku u Barcelonu igrači ovog tima bili su suočeni s novinarskim pitanjima o Ertelu, ali niko nije imao komentar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.