DOGAĐAJ U MANČESTERU

Palestinski borac Belal Muhamad pobijedio Edvardsa i postao prvak UFC-a

Muhamad je slavio nakon 25 minuta borbi na kakve je on i inače navikao ljubitelje ovog sporta

Belal Muhamad. Platforma X

N. H.

28.7.2024

Belal Muhamad (Muhammad), američki borac koji se bori pod palestinskom zastavom, osvojio je titulu prvaka UFC-ove velter kategorije nakon što je sudijskom odlukom pobijedio Leona Edvardsa (Edwards).

Muhamad je slavio nakon 25 minuta borbi na kakve je on i inače navikao ljubitelje ovog sporta. Puno hrvanja i umaranja protivnika, a to nije uspio izbjeći ni sada već bivši prvak. 

Engleski borac je na domaćem terenu u okviru događaja "UFC 304" previše dopustio rivalu, što mu se na kraju obilo o glavu. Meč je ličio na onaj kada je Edvards i postao prvak, kada ga je Kamaru Usman dominirao četiri i po runde, a na kraju je Edvards sjajnim udarcem nokautirao rivala. 

Muhamad mu to nije dopustio, čak i u petoj rundi ga je oborio, te držao u parteru i "dosađivao" mu. Edvards je u posljednjih 30 sekundi pokušao s nekoliko udaraca koji su raskrvarili palestinskog borca, ali je bilo prekasno. 

Prvi čovjek UFC-a Dana Vajt (White) nije bio previše sretan kada je stavio pojas oko novog prvaka velter kategorije, a za to je najviše kriv njegov "dosadni" način borbe.

Nakon što je dobio pojas u intervjuu u oktagonu je posvetio pobjedu Palestincima koji trpe svakodnevne napade. 

Ipak, Muhamad je sada prvak i treba vidjeti ko će mu biti naredni protivnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.