UFC 304

Video / Aspinal kao predator: Odbranio titulu brutalnim nokautom za minutu

Englez je na "domaćem terenu" uspio Blejdsa u minuti završiti, te je tako nastavio svoj nevjerovatni niz

Tom Aspinal. Platforma X

N. H.

28.7.2024

Privremeni prvak teške kategorije Tom Aspinal (Aspinall) odbranio je svoj pojas za tačno minutu nokautiravši Kurtisa Blejdsa (Curtis Blaydes) na događaju UFC 304. 

U sunaslovnoj borbi događaja koji se održao u mančesterskoj "Co-op live" areni, Aspinal je branio svoj pojas. 

Englez je na "domaćem terenu" uspio Blejdsa u minuti završiti, te je tako nastavio svoj nevjerovatni niz borbi u kojima protivnike završava u rekordnom roku. 

Što se tiče same borbe, Blejds je bolje započeo, ali je promašio s taktikom. Jedan od najboljih hrvača koje je teška kategorija ikad vidjela odlučio je da se bori na nogama sa udaračem kakav je Aspinal. 

I dobro je započeo, pogodio je dva udarca kada je Aspinal prvi put krenuo da ga napadne. Međutim, nije uspio da ga dovoljno jako udari da bi mu poremetio planove.

Aspinal je to iskoristio, uspio pogoditi nevjerovatnim direktom i oboriti Blejdsa, a onda ga još i na podu nekoliko puta udariti prije nego što je sudija prekinuo meč.

Englez je nakon meča ponovo prozvao Džona Džonsa (Jon Jones), prvaka teške kategorije i jednog od najboljih boraca ikad, koji ga je u proteklom periodu ignorisao zarad meča sa Stipom Miočićem.

Bit će zanimljivo vidjeti da li će mu sada odgovoriti na poziv.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.