BORILAČKI SPORT

Trener spasio život borkinji koja je ostala bez svijesti

Iako je ostala bez svijesti, sudija propustio prekinuti borbu

Detalj iz borbe: Loša reakcija sudije. Printscreen

N. D.

16.1.2023

Turnir Super Fight Legue dogurao je do polufinala, a u jednom od njih gledatelji su svjedočili zastrašujućem, kontroverznom potezu sudije.

U trećoj borbi večeri Aša Roka (Asha) borila se protiv Hane Kramf (Hannah Kampf). Kramf je trebala pobjedu kako bi se njena ekipa vratila natrag u meč, dok je prva, inače sjajna bokserka, imala plan rano završiti borbu.

No, ono što se dogodilo u uvodnim sekundama borbe ostavilo je mnoge bez riječi. Naime, Kamf je pokušala rano skratiti distancu i srušiti svoju suparnicu, no Roka je izbjegla njen pokušaj rušenja i uhvatila svoju suparnicu u giljotinu te  završila u gornjoj poziciji s obrnutom giljotinom.

Kamf je ubrzo izgubila svijest i počela se grčiti ispred sudije, što je ovaj registrirao kao da je još u borbi i dozvolio je nastavak meča, no njen trener, UFC-ov veteran Denis Helman (Dennis Hallman), shvatio je o čemu je riječ, preskočio je žicu i skinuo Roku s vrata svoje borkinje.

Sudija Alan Fernandes poslije borbe odmah je priznao svoju grešku. Na sreću Kramf se osjeća dobro, a mnogi se slažu da je Helman možda i spasio život svojoj borkinji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.