BH. PJEVAČ

Mirza Selimović otkrio da je ispunio maminu posljednju želju: Praznina ostaje zauvijek, to ne može da prođe

Ne volim nešto puno da pričam jer mi pada teško, ali mislim da ćemo se svi jednog dana sresti na tom nekom boljem mjestu

Selimović: Majka mu bila najveći oslonac. Dino Šečić/Hardino

Grand Online

prije 14 sati 44 minute

Bosanskohercegovačkom pjevaču Mirzi Selimoviću je 2024. godina bila turbulentna.

Na poslovnom planu je doživio mnoge uspjehe, ali je na privatnom ostao bez najvećeg oslonca nakon što je njegova majka Nedreta preminula u maju, poslije borbe sa opakom bolešću.

Posvetio joj pjesmu

Mirza joj je poslije smrti posvetio pjesmu “Rođena moja”. Tokom razgovora za portal Grand, pjevač je na ivici suza govorio o gubitku.

- To su neke stvari koje jednostavno ne prolaze i ta praznina ostaje zauvijek. To ne može nikad da te prođe, samo jednostavno navikneš se da živiš sa tim i to je to. 

Ne znam šta bih rekao na tu temu, ne volim nešto puno da pričam jer mi pada teško, ali mislim da ćemo se svi jednog dana sresti na tom nekom boljem mjestu - rekao je Mirza.

Najznačajnija u karijeri

Pjesma koju pominjemo je sigurno najznačajnija u karijeri pjevača. Tako je ispunio posljednju želju majke, uz koju je bio do kraja.

- To je bila moja posveta njoj još dok je bila u bolnici. Ja sam joj to posvetio, ona je to čula i… Drago mi je što je čula tu pjesmu i… To je ono što nekako… Držali smo se zajedno do zadnjeg momenta. Ja sam bio tu, svi smo bili uz nju, ali jednostavno neke stvari ne možeš da promijeniš. To je, što kažu, sudbina, i protiv nekih bolesti jednostavno se ne možeš boriti - ispričao je Mirza Selimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.