PREMINUO U 31. GODINI

Liam Pejn pred smrt molio bivšu vjerenicu za pomoć: "Mislila sam da su to njegove manipulacije"

Vjerovala je da joj to pjevač govori kako bi se ona osjećala loše jer nisu više zajedno

Pejn i Henri. Platforma X

Avaz.ba

prije 7 sati 45 minuta

Bivša vjerenica Lijama Pejna, Maja Henri, tvrdila je da je preminuli pjevač predvidio svoju smrt danima prije tragedije, prenosi Page Six. Henri je u podkastu "Internet Is Dead" govorila o tome kako je pjevač nju, njene prijatelje i porodicu stalno kontaktirao i često je govorio da će umrijeti.

- Stalno mi je slao poruke, otkako smo raskinuli: "Oh, nije mi dobro. Umrijet ću. Ne ide mi dobro" - počela je da prepričava Henri, koja je Pejnove poruke smatrala "taktikama manipulacije", odnosno vjerovala je da joj to pjevač govori kako bi se ona osjećala loše jer nisu više zajedno.

- Jednom sam pokušala da mu pomognem, a on to nije prihvatio. Slao bi mojoj mami poruke jer ja nisam odgovarala: "Ne ide mi dobro, neka me Maja kontaktira - prisjetila se Henri, koja je u februaru najavila fikcijski roman "Looking Forward" inspirisan zapisima u dnevniku koje je napisala dok je bila s pjevačem.

- Neću još dugo biti tu - govorio joj je Pejn.

- Ako to kažeš, pokušat ću da ti pomognem bez obzira na to šta si mi učinio. Mislim da je iskoristio dobrotu moje porodice - rekla je Henri u podkastu nakon prepričavanja, iako nije navela šta joj je to pjevač uradio - vjerovatno zbog pravnog postupka koji je pokrenula protiv njega.

- Uvijek bi mi rekao: "Jako mi je žao zbog svega što sam uradio. Ne mogu da živim sam sa sobom... -, otkrila je Henri.

Navodno ju je kontaktirao i jedan od Pejnovih prijatelja koji su je upozoravali da ne izda knjigu zbog pjevačevog mentalnog zdravlja. Iako je, kako tvrdi Henri, pokušala da pomogne pjevaču i bivšem vjereniku da se vrati na odvikavanje, na kraju se osjećala kao da manipuliše njom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.