BH. PJEVAČ

Sud donio odluku, Halid Muslimović mora vratiti 89 hiljada KM bivšoj drugarici: "Ako nema, neka proda imovinu"

Osim toga, Muslimović će morati da joj plati i zateznu kamatu, počev od dana 19. 1. 2014, kao i troškove postupka od 9.048 KM

Halid Muslimović - Avaz
Halid Muslimović - Avaz
Halid Muslimović - Avaz
Halid Muslimović - Avaz
Halid Muslimović - Avaz
+3
E. Ć.

prije 8 sati 39 minuta

Bh. pjevač Halid Muslimović dužan je platiti 89.462 KM Azi Handžić iz Prijedora, odlučio je Vrhovni sud RS.

U obrazloženju presude, koju je donijelo vijeće u sastavu Gorjana Popadić (predsjednik vijeća), Violanda Šubarić i Rosa Obradović, navodi se da je Handžićeva imala jasne dokaze o tome da joj folk pjevač duguje pomenutu svotu novca. 

Tužila ga 2020. godine

Osim toga, Muslimović će morati da joj plati i zateznu kamatu, počev od dana 19. 1. 2014, kao i troškove postupka od 9.048 KM.

Podsjetimo, Handžić je Muslimovića tužila 2020. zbog toga što joj nije vratio novac koji mu je pozajmljivala u periodu od 1996. do 2010. godine kako bi mu pomogla da se izvuče iz finansijske krize, jer je u tom periodu bila prijateljica njegove porodice.

Nakon 2010. više puta mu je tražila pozajmljeni novac, a kako ga on nije vraćao, Handžić je 19. novembra 2013. poslala opomenu pred tužbu pjevaču, na koju on nije reagovao.

Dokazi da mu je davala novac na zajam jesu transakcije preko Western Uniona i sveska u kojoj je Handžić zapisivala koliko i kada je dala pare Halidu, a u kojoj se nalazi i njegov potpis kao potvrda da je primio sredstva. 

Sve to je uvaženo u prvostepenom postupku pred Osnovnim sudom u Prijedoru, dok je drugostepenom odlukom preinačena odluka i smanjen je iznos duga jer sudija nije uvažio pozajmljeni novac koji je Handžić slala ljudima iz bliskog Muslimovićevog okruženja. Međutim, Vrhovni sud je uvažio i ove dokaze i potvrdio presudu prvostepenog suda.

"Nadam se da će biti korektan"

Aza je rekla da je jako zadovoljna odlukom suda i da se nada da će joj Halid u što skorije vrijeme vratiti novac.

- Zahvaljući najboljem advokatu, gospodinu Draganu Tolimiru, mojim dragim prijateljicama Jeleni i Sonji, koje su bile pokretač i podrška ovog dugotrajnog procesa, Vrhovni sud Republike Srpske u Banjoj Luci 6. avgusta 2024. doneo je konačnu presudu u moju korist prema adekvatnim dokazima. 

Ovim putem želim da se zahvalim i Okružnom sudu u Prijedoru i Vrhovnom sudu u Banjaluci, a posebno cijenjenim sudijama, na korektnom radu, u kojem se dokazalo da nije bitno ko si i šta si. Na sudu je sad dokazano da su bitni samo dokazi. Zato poručujem svima koji imaju potražnju, a imaju dokaze, da se jave mom advokatu. 

Proces traje, ali se isplati. Nadam se, a iskreno i očekujem od Muslimovića da će sad biti korektan i da će bez puno odugovlačenja vratiti moj novac. Sigurna sam da je dobrostojeći, pa ako nema keša, neka povrati poklonjenu imovinu na svoje ime i nek je proda i vrati dugove kako meni, tako i ostalima. Sva ta imovina je stečena u vreme pozajmice - poručila nam je Aza, prenosi Telegraf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.