POP-ROCK IZVOĐAČ

Rođendanski poklon Amela Ćurića: Publici daruje pjesmu "Gdje si bila"

Simbolično, pjesmu sam odlučio objaviti upravo na svoj rođendan kao poklon fanovima koji godinama unazad prate moju karijeru, rekao je Ćurić

Amel Ćurić. Insert iz pjesme

S. S.

8.8.2024

Jedan od regionalno najangažiranijih i najpopularnijih bh. pop-rock izvođača Amel Ćurić i ovog ljeta ima pune ruke posla. Ipak, pronašao je vremena da za svoju vjernu publiku snimi i nešto novo. Upravo za svoj rođendan (7. augusta), Amel fanovima poklanja novi singl: „Gdje si bila“, a sudeći prema timu saradnika koji je okupio na ovoj pjesmi, bit će ovo pravi ljetni hit.

- Pjesma je brza, moderna, ljetna i siguran sam da će se dopasti publici, koja zaslužuje da od mene čuje nešto novo. Simbolično, pjesmu sam odlučio objaviti upravo na svoj rođendan kao poklon fanovima koji godinama unazad prate moju karijeru i dolaze na moje nastupe – kaže Amel.

Tekst pjesme pisali su autori Haris Rahmanović Priki i Nino Mujagić, koji su sarađivali i sa Marijom Šerifović na njenom posljednjem albumu dok se za aranžman pobrinuo iskusni Adis Sirbubalo. Amel je za novi singl snimio i spot, koji potpisuje Arnej Misirlić.

Inače, Amel cijelu sezonu provodi radno, a samo tokom augusta održat će 14 nastupa u cijelom Regionu, čime obara sve rekorde po broju održanih svirki.

- Ljeto je aktivno i radno, ispunjeno svirkama uživo, nastupima na festivalima, koncertima, svadbama. Odlično smo se proveli na svirci na Glavnom trgu u Kaknju, a koncert na stadionu Pod Libicom u Ključu pamtit ću također po sjajnoj atmosferi - iskreno će Amel.

Već 16. augusta nastupa u „Pinthouseu“ pred bihaćkom publikom, dok će ga Sarajlije uživo moći slušati 20. augusta tokom Sarajevo Film Festivala kada će nastupati na sceni „Summertime Madness Food Festivala“.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.