OBJAVILI NOVI ALBUM

Rok legende se vraćaju: Dolazi svježi, sočni zvuk "Divljih jagoda"

Deset potpuno novih pjesama, među kojima je i obrada pjesme "Da li si ikad mene voljela" s albuma "Labude kad rata ne bude" iz 1994. godi

Ovaj album nudi bogatstvo energičnih melodija. Katarina Drajic/ATAImages/PIXSELL

E. Ag.

30.7.2024

Legendarna grupa „Divlje jagode“ objavila je novi album „Prati moje stare tragove“. Album sadrži deset potpuno novih pjesama, među kojima je i obrada pjesme "Da li si ikad mene voljela" s albuma "Labude kad rata ne bude" iz 1994. godine. Ova verzija donosi novi sjaj starom hitu, osvježavajući ga za novu generaciju slušatelja.

- Ovaj album je sve ono što su obožavatelji očekivali i još više, posebno oni koji preferiraju hard & heavy zvuk po kojem je bend poznat - poručuju iz produkcijske kuće Croatia Records.

Kao i na prethodnom albumu, vokale su izveli Toni Janković i Livio Berak, pokazujući kako dva potpuno različita vokalna stila mogu savršeno funkcionirati zajedno.

- Za bendove koji traju godinama, a „Jagode“ su svakako jedan od takvih, važno je po svim parametrima biti 'catch up in time' i pratiti što se događa u svijetu. Ako tako promatramo, „Prati moje stare tragove“ donosi svježi, slatki sočni zvuk „Jagoda“, ali za 2024. godinu - izjavio je Zele.

Ovaj album nudi bogatstvo energičnih melodija, moćnih riffova i kvalitetnih tekstova koji će sigurno rezonirati s publikom. Svaka pjesma je pažljivo komponirana i producirana tako da odražava esenciju benda, a istovremeno unosi novi i moderni zvuk.

Novi singl "Davno ljeto '89" je službeno predstavljen sa spotom koji je premijerno prikazan na CMC televiziji. Ovu pjesmu autorski potpisuje Zele Lipovača, dok je za miks i mastering zaslužan Švigi, piše 24sata.hr.

Divlje jagode su kroz godine promijenile 11 pjevača, a u grupi je neko vrijeme pjevao Alen Islamović, koji je kasnije prešao u „Bijelo dugme“. U „Divljim jagodama“ ga je zamijenio Mladen Vojčić Tifa, bivši pjevač „Bijelog dugmeta“. Nakon što je snimio jedan album s njima, napustio ih je 1988. godine. Tad na godinu član grupe postaje Zlatan Stipišić Gibonni. Frontmen „Opće opasnosti“ Pero Galić pjevao od 2002. do 2007. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.