KRALJ NEKRETNINA

Goran Bregović iznajmljuje ovu vilu u Crnoj Gori: Za tri noći morate izdvojiti 5.000 eura

U svom vlasništvu ima više od 30 stanova, kuća i vila, i to stan u Parizu, Istanbulu, kuću na Jahorini, stan u Sarajevu, vilu u Zagrebu

Vila Perast - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ag.

8.7.2024


Dugo me držao strah od siromaštva. Ako pogledamo unazad, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari, izjavio je svojevremeno Goran Bregović. U svom vlasništvu ima više od 30 stanova, kuća i vila.

U Perastu u Crnoj Gori posjeduje čak dvije nekretnine u kojima ljetuje sa svojom porodicom. Prvo je kupio trospratnicu od kamena, čija je vrijednost procijenjena na dva i po miliona eura, a koja je, kako su pisali mediji, prije nego što ju je kupio bila muzej. Nedavno je kupio hotel i vilu ‘Perast‘ koju je proširio restoranom i terasom s pogledom na more.


Ovo zdanje se uklapa u arhitekturu prelijepog crnogorskog gradića, pa je veleljepna vila izgrađena u bijelom kamenu, okružena dvorištem i ograđena zidinama, ali i mediteranskom vegetacijom, kako bi porodica i gosti imali privatnost tokom boravka.

Vila je 2015. godine renovirana, a Brega je u obnovu kuće na Jadranu uložio 20.000 eura.

Kako piše Imperijal, vila se može iznajmiti po cijeni od gotovo 5.000 eura tokom jula za tri noćenja. Plaća se isključivo gotovinom. Zabave poput momačkih i djevojačkih nisu dozvoljene.

Osim ove vile, Brega posjeduje još i stan u Parizu, Istanbulu, kuću na Jahorini, stan u Sarajevu, vilu u Zagrebu, šest nekretnina u Beogradu...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.