PROBLEMATIČNI MUZIČAR

Merilin Menson predao se policiji nakon optužbi da je pljuvao na snimateljicu

Žrtva nije bila ozlijeđena, ali dio Mensonove sline pao je na njenu ruku

Menson: Kontroverzni muzičar. Agencije

L. K. P.

9.7.2021


Muzičar Merilin Menson (Marilyn Manson) predao se policiji nakon izdavanja naloga za njegovo hapšenje zbog napada na snimateljicu, piše Mirror.

Napad na snimateljicu dogodio se na njegovom koncertu u avgustu 2019. godine. Optužen je jer se pljuvanje smatra "neovlaštenim fizičkim kontaktom". Žrtva nije bila ozlijeđena, ali dio Mensonove sline pao je na njenu ruku.

Menson se predao policijskoj upravi Gilford, a šef policije Entoni Burpi (Anthony Burpee) rekao je da su pjevača nakon ispitivanja pustili uz kauciju.


Menson: Pušten uz kauciju. Agencije

Mensonov advokat ranije je izjavio da je Mensonova slina slučajno završila na ruci snimateljice te da je ona za to tražila 35 hiljada dolara.


- Tužbe su podignute nakon što je snimateljica tražila više od 35 hiljada dolara odštete jer je mala količina sline došla u kontakt s njenom rukom. Kad smo je tražili da nam dostavi dokaze, nije odgovorila. Ove su optužbe glupost, ali sarađivat ćemo s vlastima kao i dosad, rekao je ranije Mensonov advokat Hauard King (Howard) za časopis "People".


Uprkos tome, tri su svjedoka s koncerta, uključujući zaštitara, za "People" izjavila da su vidjela kako Menson "ispucava šmrklje" na snimateljicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.