MODEL

Ena Adrović o motivaciji, snovima i iskustvu u svijetu mode: Titula misice je odgovornost i sreća

Zahvalna sam i ponosna na učešću i pobjedi. Ponekad je teško nositi se s pritiscima i očekivanjima

Adrović: Ispunjenje snova. Instagram

prije 2 sata 24 minute

Ena Adrović izabrana je za Miss Federacije BiH za 2024. godinu na svečanosti u Bosanskom kulturnom centru u Živinicama.

Ona je za "Dnevni avaz“ razgovarala o modelingu, izboru za Miss Federacije Bosne i Hercegovine i planovima za budućnost.

Dodatna inspiracija

Adrović je govorila o tome kako se osjeća nakon što je odnijela titulu misice Federacije Bosne i Hercegovine.

- Mogu reći da je ovo za mene jedno zaista lijepo i pozitivno iskustvo. Zahvalna sam i ponosna na učešću i pobjedi. Biti izabrana za Miss FBiH jedna je vrsta i odgovornosti i sreće u istom trenutku. Kroz takmičenje stekla sam predivna prijateljstva s drugim učesnicama. Bilo je inspirativno vidjeti koliko su sve djevojke talentovane i strastvene. Ova iskustva su me dodatno motivisala da nastavim raditi na sebi i svojim ciljevima – kazala je Adrović.

Kako kaže, učešće u takmičenju je njen prvi dodir sa svijetom mode i modelinga.

- Do sada nisam imala slična iskustva, ali mogu reći da zaista uživam na snimanjima i da sam se brzo uklopila u sve to. Radujem se svemu što me čeka i spremna sam da učim i rastem u ovoj industriji – istaknula je.

Otkrila je koliko posvećenosti i rada te odricanja zahtijeva modeling.

- U modelingu je potrebno mnogo posvećenosti. Podrazumijeva neka odricanja, poput dugih sati rada, što znači da se moramo odricati određenih društvenih aktivnosti poput smanjenja vremena provedenog s prijateljima i porodicom ili odricanje uživanja u hrani koju volimo, održavanja fizičke forme kroz pravilnu ishranu i vježbanje. Međutim, vjerujem da su ta odricanja samo dio putovanja prema postizanju svojih ciljeva i da nas mogu naučiti kako da postavimo prioritete, fleksibilnosti i prilagodljivosti, te važnosti discipline i zdravih navika. Ja radim na tome da pronađem ravnotežu – kazala je ona.

Najprestižniji izbor

Objasnila je koja je dalja procedura u izboru za Miss BiH.

- Još nemam tačne informacije o daljoj proceduri. Uskoro će se održati izbor za Miss RS, a nakon toga sve mi djevojke, iz cijele BiH, idemo zajedno na pripreme za ostatak takmičenja, najprestižniji izbor u Bosni i Hercegovini, Miss BiH za Miss Svijeta – objasnila je Adrović.

Adrović je dodala da joj prija medijska pažnja nakon osvojene titule.

- Medijska pažnja mi prija, iako je ovo velika promjena u mom životu. Donijela mi je mnogo uzbuđenja, ali i izazova. Ponekad je teško nositi se s pritiscima i očekivanjima, ali učim kako se postaviti prema tome na zdrav način. Pokušavam ostati fokusirana na svoje ciljeve i koristiti ovu priliku da ostavim pozitivan utisak na ljude oko sebe. Uživam u svemu što radim i svakako se trudim da ostanem autentična i vjerna sebi – rekla je Adrović.

Ona je kao djevojčica maštala o svom sadašnjem uspjehu te je, u jednu ruku, ostvarila svoje snove.

- Oduvijek sam bila inspirisana svijetom mode i ljepote, a sanjala sam o tome kako bih jednog dana mogla postati miss. Gledajući takmičenja na televiziji, zamišljala sam sebe u tim ulogama. Stojim na pozornici, s osmijehom na licu i predstavljam svoje vrijednosti, ideje i snove. Sada, kada sam ostvarila taj san, osjećam se ispunjeno, ali i odgovorno – dodala je ona.

Budući planovi

- Cilj mi je posvetiti se školovanju i završiti svoje studije, te iskoristiti ovaj period života za što više putovanja, druženja i kreiranje lijepih uspomena – otkrila je Adrović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.