LJEPOTICA IZ BRČKOG

Tanja Karać, Miss turizma BiH, za „Avaz“: Ljepota je teret

BiH ima mnogo kapaciteta u svijetu modelinga

Tanja Karać. Društvene mreže

30.4.2023

Miss turizma Bosne i Hercegovine Tanja Karać iz Brčkog sprema se za svjetski izbor, koji treba da se održi do kraja ove godine. Tanja je za „Avaz“ otkrila kako je ušla u svijet mode te u spotu kojeg benda ćemo je moći uskoro gledati.

Viši stepen

- Titula Miss turizma je nešto što je moju karijeru podiglo na viši stepen. Nakon pobjede na ovom prestižnom takmičenju otvorila su mi se mnoga vrata u svijetu modelinga i mnogo sam za to zahvalna. Svjetski izbor još nije održan, bilo je nekih problema u Svjetskoj direkciji, ali izbor treba da se održi do kraja ove godine.

Kako teku pripreme?

- Mnogo se pripremamo i spremamo zajedno s Nikolinom Poropat, koja je vlasnica licence i s kojom sam stalno u kontaktu, te su u pripremi veliki projekti.

Kao Miss turizma koju destinaciju u BiH biste izdvojili stranim turistima?

- Prema mom mišljenju, najljepši grad u BiH je Sarajevo, ima mnogo turističkih atrakcija kao i prirodnih ljepota, te bih svakom preporučila da ga posjeti.

Kako ste se zainteresirali za modeling?

- Modeling mi je želja od malih nogu, ali nakon pobjede na izboru dobila sam još veću želju.

Ima li dovoljno posla za modele u našoj zemlji iz Vašeg iskustva?

- Smatram da BiH ima mnogo kapaciteta u svijetu modelinga, ali da, nažalost, nisu pravilno iskorišteni. Sve je stvar marketinga, a mi to nemamo, te ljudi imaju mnogo predrasuda.

Novi spot

U spotu kojeg pjevača biste se rado pojavili?

- Nedavno sam snimala spot za poznati „Lapsus bend“, koji treba da izađe uskoro i iskustvo je predivno. Nemam nekog određenog muzičara kog bih odabrala, ali mi se generalno dopada takva vrsta saradnje.

Šta je za Vas moda?

- Moda je za mene nešto što nas opisuje kao ličnost. Smatram da svako treba da bude poseban na svoj način te da svako od nas treba da nosi ono u čemu se osjeća najbolje.

Podrška mojih najbližih mi je najbitnija

Kako se nosite s predrasudama koje su uvriježene o modelima?

- Ne interesuju me tuđi komentari i mišljenja. Podrška mojih najbližih mi je najbitnija. Imam svoj put i planove i držim se toga. Ukoliko nešto volite i imate ambicije, niko i ništa vas ne može spriječiti da ostvarite svoje snove. Također, smatram da je ljepota kod žene uvijek bila više teret nego olakšica, posebno na našom prostorima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.