BILA SEDAM GODINA U VEZI

Vjenčanje iz bajke: Udala se kćerka Mihaela Šumahera, nije se štedilo na proslavi

Tokom njihove veze, Džain se preselio prvo u Švicarsku, a zatim i u Ameriku, gdje par sada provodi većinu vremena na porodičnom ranču u Teksasu

Đina i njen izabranik. Instagram

E. T.

prije 4 sata 52 minute

Dvadesetsedmogodišnja Đina Šumaher (Gina Schumacher), kćerka šampiona Formule 1, Mihaela Šumahera (Michael Schumacher, 55), konačno je izgovorila sudbonosno da u subotu i vjenčala se sa svojim dugogodišnjim partnerom Džainom Betkeom (Jaina Betkea, 28).

Vjenčanje je bilo na Majorci, a prisustvovali su porodica, prijatelji i bliski poznanici. Ovaj par, sedam godina je bio u vezi, a vjerili su se prošle godine tokom ljeta.

Iain, sin engleske menadžerice i njemačkog profesora, nekadašnji je jahač preskakanja prepreka, ali je zbog Đine prešao na vestern jahanje.

Tokom njihove veze, Džain se preselio prvo u Švicarsku, a zatim i u Ameriku, gdje par sada provodi većinu vremena na porodičnom ranču u Teksasu. Đina se redovno takmiči na velikim turnirima, dok se on bavi menadžmentom ranča.

Svadbena proslava

Vjenčanje je održano na porodičnom imanju Šumaherovih na Majorki, u opuštenoj atmosferi, na otvorenom u prelijepom vrtu punom palmi u Port d'Andratksu. Ceremonija je počela u 16 sati, kada su gosti ušli u vrt i smjestili se oko bijelog paviljona. Tačno u 16:45, Đina i Džain su jedno drugom izgovorili sudbonosno "da", a u 16:47 su razmijenili prstenje.

Đina je blistala u vjenčanici boje slonovače "Petal" brenda Blue by Enzoani, vrijednoj oko 3.000 eura (skoro 6.000 KM), potpuno ukrašenoj cvijetnom čipkom. Uz to je nosila zlatnu narukvicu brenda "Cartier", dok je Džain bio elegantan u tamnom odijelu sa prugama, sa sivim prslukom i kravatom.

Svadbenu proslavu organizovala je poznata kuharica sa zvuhezdicom, Makarena de Kastro, koja je sa svojim timom iz kompanije "Jardines Events" bila zadužena za sve detalje. Njena firma je također bila angažovana i za druge prestižne događaje, poput vjenčanja teniskog šampiona Rafaela Nadala i španske kraljevske porodice.

Porodično imanje

Porodično imanje Šumaherovih na Majorki prostire se na više od 15.000 kvadratnih metara i ima raskošnu glavnu kuću, bazene i dodatne zgrade. 

Kupila ga je Korina Šumaher 2018. godine, a ranije je bilo u vlasništvu Florentina Pereza, predsjednika Real Madrida.

Iako Mihael Šumaher nije viđen u javnosti od nesreće na skijanju krajem 2013. godine, vjeruje se da je često premještan helikopterom iz Švicarske na porodično imanje u Španiji, gdje ima privatni heliodrom.


Predivno imanje. Instagram

Da li je bio prisutan na vjenčanju svoje kćerke? Vrlo vjerovatno, iako ne među gostima, njegov doprinos i prisustvo na ovaj važan dan svakako se osjetilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.