SA SAMO 17 GODINA

Prije glumačke karijere, Enis Bešlagić radio na groblju: Tamo sam naučio šta je život

Kad znate gdje ćete da završite, onda znate i kako ćete da živite, objasnio je

Enis Bešlagić. Društvene mreže

A. P.

29.7.2024

Enis Bešlagić, jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih glumaca, istakao se tokom svoje karijere po brojnim značajnim ulogama.

Glumac rijetko govori o svom privatnom životu, te ne otkriva mnogo detalja. Tako je nedavno otkrio kako je sa samo 17 godina počeo raditi. Naime, za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini sa porodicom je otišao u Njemačku, gdje je počeo raditi na groblju kako bi im pomogao.

- To je bilo u doba rata, kada sam kao izbjeglica otišao u Njemačku. U to vrijeme imao sam nepunih 17 godina. Mislili smo da će rat stati za 15 dana i da ćemo se brzo vratiti kući, ali to se nije desilo. Rad na groblju me je mnogo čemu naučio. Zvuči čudno, ali iz tog iskustva crpim životni optimizam i energiju. Tamo sam naučio šta je život. Kad znate gdje ćete da završite, onda znate i kako ćete da živite. Tada sam odlučio da želim da budem neko i nešto - objasnio je Bešlagić, prenosi Hello.

Enis Bešlagić. Facebook

Neposredno nakon rata, diplomirao je glumu u Sarajevu i to kao najbolji student svoje klase. Ubrzo su uslijedile brojne uloge, kao i nagrade, kako za rad, tako i zbog humanosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.