SLAVI ROĐENDAN

Snimila ju je Kejt Midlton: Objavljena nova fotografija princa Džordža za njegov 11. rođendan

Želimo princu Džordžu sretan 11. rođendan - piše u opisu fotografije

Princ Džordž slavi rođendan. Instagram

Z. K.

22.7.2024

Princ Džordž (George) slavi 11. rođendan. Tim povodom na službenom Instagram profilu princa i princeze od Velsa objavljena je njegova novija fotografija.

- Želimo princu Džordžu sretan 11. rođendan - piše u opisu fotografije koju je snimila Kejt Midlton (Kate Middleton).

Sjedi u odijelu

Džordž na fotografiji sjedi u odijelu, gleda u kameru i blago se smiješi. Ispod fotografije nanizalo se mnoštvo komentara u kojima mu obožavatelji kraljevske porodice čestitaju rođendan.

Prije 11 godina sve su medijske oči svijeta bile uperene u bolnicu St. Mary u Londonu, gdje je tadašnja vojvotkinja od Kemvbridža, danas princeza od Velsa, rađala svoje prvo dijete, budućeg kralja Velike Britanije.

Pred bolnicom St. Mary danima su čekali novinarske ekipe i fanovi kraljevske porodice, a u prijepodnevnim satima tog dana objavljeno je da vojvotkinja Kejt rađa. Bebu su čekali milioni. U popodnevnim satima je objavljeno da je Kejt rodila dječaka, u tom trenutku trećeg u redu za britansko prijestolje.

Sretni roditelji 

Vijest o rođenju novog britanskog princa bila je prijelomna u svim britanskim medijima, a britanski Sun sutradan je osvanuo s imenom The Son (Sin). Princ Džordž Aleksander Luis (Alexander Louis) javnosti je predstavljen nakon samo 24 sata te ga je oduševljena masa pred bolnicom tada prvi put vidjela.

Sretni roditelji Vilijam (William) i Kejt iznijeli su bebicu iz bolnice St. Mary pred novinare, a prve fotografije novorođenog princa odmah su preplavile svjetske medije. Njegovo ime objavljeno je nekoliko dana poslije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.