PODNIO ZAHTJEV

Voditelj traži starateljstvo nad suprugom zbog njene teške dijagnoze

Nije jasno kada je Mavis saznala za dijagnozu, ali ročište za skrbništvo bit će 9. aprila

Džej Leno sa suprugom. Instagram

D. R.

30.1.2024

Slavni američki TV voditelj Džej Leno (Jay) prošle sedmice je podnio zahtjev za starateljstvo nad svojom suprugom Mavis Leno, piše Page Six. 

Leno je podnio je zahtjev za starateljstvo jer je Mavis dijagnosticirana Alzheimerova bolest. Dijagnoza je tako temelj za zahtjev konzervatorstva, rekao je izvor. Nije jasno kada je Mavis saznala za dijagnozu, ali ročište za starateljstvo bit će 9. aprila.

Bivši voditelj Tonight Showa kratko je upoznao Mavis 70-ih nakon što je nastupio u popularnom komičarskom klubu Comedy Store u Los Anđelesu, piše People. 

Sljedeće sedmice službeno su ih upoznali zajednički prijatelji, a ostalo je historija. Par se vjenčao 1980., unatoč tome što je  tvrdio da "nije baš dobar u vezama". On je Mavis promijenio pogled na brak, prenosi Index.hr. 

- Uvijek sam imala ideju da se nikada neću udati... Ali s Džejem sam počela shvaćati da je ovo prvi put da sam bila s nekim za koga sam imala savršen, miran osjećaj da sam stigla na svoje odredište - prisjetila se. Par nikad nije imao djece, za što Mavis preuzima "punu zaslugu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.