VELIKA LJUBAV

Norveška princeza udaje se šamana koji tvrdi da je uskrsnuo iz mrtvih

Sugerirao je da je rak izbor i prodavao na internetu medaljone koji, navodno, štite od COVID-a19

Marta Luiz i Durek Veret. Instagram

L. S. R.

14.9.2023

Norveška princeza Marta Luiz (Martha Louise, 51) udat će se 31. avgusta naredne godine za svog američkog partnera, samozvanog šamana Dureka Vereta (Verrett), objavio je par, a prenosi BBC. 

Kralj Harald V čestitao je paru, rekavši da je sretan što može poželjeti dobrodošlicu gospodinu Veretu u svoju porodicu.

Princeza se prošle godine odrekla svojih kraljevskih dužnosti kako bi vodila posao alternativne medicine koji dijeli sa svojim zaručnikom. Veret je poznat po promovisanju neutemeljene medicinske prakse. Sugerirao je da je rak izbor i prodavao na internetu medaljone koji, navodno, štite od COVID-a 19, dok je princeza tvrdila da može komunicirati s anđelima.

Veret će se preseliti u Norvešku i pridružiti kraljevskoj porodici bez ikakve titule, izvijestila je norveška državna televizija NRK.

Holivudski guru, koji sebe opisuje kao šamana 6. generacije, tvrdi da je uskrsnuo iz mrtvih i da je predvidio napade 11. septembra u Sjedinjenim Državama dvije godine prije nego što su se dogodili.

Marta Luiz rekla je u novembru prošle godine da do daljnjeg više neće obavljati službene dužnosti za norvešku kraljevsku porodicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.